A debreceni repülőtér újabb milliárdokat kap a kormánytól

A debreceni repülőtér újabb milliárdokat kap a kormánytól

A kedden este megjelent Magyar Közlöny határozata szerint a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében a Debrecen Nemzetközi Repülőtér újabb támogatást kap a kormánytól - szúrta ki az mfor.hu.

A repülőtér működtetéshez 698 097 528 forint költségvetési támogatást kap a Debrecen International Airport Kft., amely egy megszavazott előterjesztés miatt 51 százalékban állami tulajdonba kerülhet - miután elfogadta a debreceni közgyűlés, hogy  az önkormányzat ingyen átadja az államnak a Debrecen International Airport Kft.-ben meglévő 51 százalékos tulajdonrészét.

A támogatások sora itt még nem ért véget és a kormány fejlesztés címszó alatt további  2 354 047 500 forint költségvetési támogatást nyújt Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata javára. A korábbi közgyűlésen a fideszes polgármester, Papp László kifejtette, hogy 2,4 milliárd forintból új tűzoltólaktanyát építenek, speciális repülőtéri tűzoltók állnak munkába, és megkezdődik az új kifutópálya tervezése, aminek fedezetét jelentheti a mostani támogatás.

A forrásokat Varga Mihály pénzügyminiszternek a külgazdasági és külügyminiszter bevonásával kell előteremtenie.