Minden a legnagyobb rendben: már közbeszerzésen próbált a SOTE ápolókat szerezni, sikertelenül

Minden a legnagyobb rendben: már közbeszerzésen próbált a SOTE ápolókat szerezni, sikertelenül

Diplomás-, szak- és segédápolókat keresett nyílt közbeszerzésen a Semmelweis Egyetem (SOTE), a felhívásra azonban egyetlen ajánlat sem érkezett, ezért eredménytelen lett az eljárás - szúrta ki a Napi.hu az uniós közbeszerzési közlönyben közzétett eredménytelenségről szóló közleményt.

A Semmelweis Egyetem közel 100 ezer munkaórára keresett volna ápolókat, de a külső szolgáltatók sem jelentkeztek.

A keretszerződés egy évre és 97 307 órára szólt volna.

Az egyetem a keretmennyiség 70 százalékára vállalt lehívási kötelezettséget.  Az értékelésnél az ár 75, a minőség pedig 25 súlyszámmal szerepelt.

A minőségnél a teljesítésbe bevonni kívánt, minimum 3 éves egészségügyi ápolási gyakorlattal rendelkező diplomás- és/vagy szakápolók száma volt a mérvadó.

Mint arról a napokban beszámoltunk, a "világszínvonalú" magyar egészségügy újabb ékes bizonyítéka, hogy kevesebb adat jelenik meg a kórházi várólistákról a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján, mint korábban. Egyszerűen eltűnt az a listából, hogy mennyi a műtétre várakozás minimális és maximális ideje, csak az látszik, hogy az egyes műtétekre hányan várakoznak országosan és térségenként, illetve  hogy az elmúlt hat hónapban átlagosan mennyi volt a várakozási idő az adott műtétre.

Trükkös: ha nem látszik, hány napot kell várni műtétekre, akkor nincsenek is kórházi várólisták

A "világszínvonalú" egészségügy újabb ékes bizonyítéka, hogy kevesebb adat jelenik meg a kórházi várólistákról a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján, mint korábban - számolt be a Népszava. Eddig ugyanis látni lehetett, hogy az egyes műtétekre mennyit kell várni, az adat azonban néhány nappal ezelőtt eltűnt.

 

Noha az elmúlt hónapokban Kásler Miklós EMMI-miniszter és Orbán Viktor is többször hangsúlyozta, hogy a magyar egészségügy rendben van, elegendő személyzet áll rendelkezésre, az olykor a sajtóba kikerülő hírek nem éppen erről tanúskodnak. Január végén megírtuk, egyszerre tizenegy orvos távozott a Péterfy Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályáról. Mint ismert, a kormány felmondási tilalmat vezetett be, hogy elejét vegyék a pályaelhagyásnak elejét vegyék.