Egymás után jelentik be az ellenzéki jelöltek, hogy összegyűltek az ajánlásaik

Egymás után jelentik be az ellenzéki jelöltek, hogy összegyűltek az ajánlásaik

Elsők voltunk 2018-ban, nyertünk! Elsők voltunk 2019-ben, nyertünk! Elsők voltunk 2020-ban, nyertünk! Elsők voltunk ma is, de nem lesz könnyű dolgunk, hosszú még az út! Kevesebb, mint 2 óra alatt sikerült összegyűjtenem az induláshoz szükséges aláírásokat és elsőként leadni azokat

- írta saját közösségi oldalán Kálló Gergely, Fejér megye 4-es választókerületének ellenzéki országgyűlési képviselője-jelöltje.

Mint írta, köszöni az utcán dolgozó aktivistáinak a munkát, és azoknak akik ennyire bíznak benne és támogatják.

„Rengetegen vagytok, akik támogatni szeretnétek engem és az ellenzéki összefogást, így nem állunk meg. Továbbra is gyűjtjük az aláírásokat, hiszen ez egy szerződés köztünk: Ti támogattok minket, mi pedig megszolgáljuk a bizalmatokat"

- írta Kálló Gergely.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}
 

Hivatalosan is elindult a kampány

Hivatalosan megkezdődött szombaton az április 3-ai országgyűlési képviselő-választás és a vele egy napon rendezendő népszavazás kampányidőszaka, és életbe léptek a kampányra vonatkozó szabályok. A választópolgárok két hétig ajánlhatnak egyéni választókerületi képviselőjelölteket a parlamenti választásra. A választási eljárásról szóló törvény szerint a kampány a választást megelőző 50.

 

Heves megye kettes számú választókerületében induló, Dudás Róbert is jelezte, hogy mindössze 2 óra alatt összegyűltek az ajánlásai. A jelenleg is parlamenti képviselő Dudás egy videóban mondott köszönetet

A Jobbik elnöke, Jakab Péter Miskolcon kampányolt Borsod megye 1-es választókerületében az ellenzék jelöltje, Szilágyi Szabolcs mellett, aki információink szerint rövid idő alatt összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat. 

A Békés megyében induló (4-es oevk) Szabó Ervin nagy érdeklődés mellett, mintegy 2 óra összegyűjtötte az induláshoz szükséges aláírásokat.

 
Somogy megye hármas választókerület
 
 
Békés megye 1-es választókerület