Három órával a bejelentés után sem számolt be hírként az MTI Róna Péter jelöltségéről

Három órával a bejelentés után sem számolt be hírként az MTI Róna Péter jelöltségéről

Ahogy arról beszámoltunk, a Jakab Péter által felkért nemzetközi közgazdász, Róna Péter lett az Egységben Magyarországért államfőjelöltje, azonban dacára annak, hogy ezt délben bejelentették, és azóta többek között Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt közösségi oldalán is megjelent - a közszolgálati sajtó mindössze annyit tett, hogy 14:47-kor az atv.hu-ra hivatkozva készítettek egy kis hírt a hirado.hu-ra.

Polyák Gábor: Nem vagyok egy közszolgálat fetisiszta, ezért kis közszolgálatban gondolkodom

Januárban jelentették be az Egységben Magyarországért szakpolitikai kabinetvezetőinek a névsorát, ahol a sajtó- és médiapolitikáért Polyák Gábor lett a felelős. A médiaszakemberrel a közmédia jövőjéről, a politikai kultúra megváltoztatásáról és a közszolgálati sportcsatornáról is beszélgettünk. Interjú. Eddig inkább szakértőként jelent meg a nyilvánosságban, miért vállalta el most a sajtó- és médiapolitikai kabinetvezetői szerepet, amire Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje felkérte?

Ha a keresőbe beütjük Róna Péter nevét, akkor cikkünk megjelenéséig egyedül Ungár Péter ebben a témában tartott online sajtótájékoztatója jelenik meg találatként. 

Egyébként megkérdeztük Péterfi Juditot, Márki-Zay Péter sajtófőnökét, aki  megerősítette, értesítették az MTI-t is, de azért egy közszolgálati médiától talán elvárható lenne, hogy legalább annyira kövessék az ország történéseit, mint amikor egy-egy fideszes politikus elmegy kampányolni valahova:

Repülő Pócs honatya, tolongó miniszterek és krumpli - az MTI-n kampányol a Fidesz

Bár Orbán Viktor szerint még nem kezdődött el a kampány, attól még a beosztottjai már nagyban tolják a választási propagandát. Persze, mindezt közpénzből - a közmédián. Hány ember kell, hogy átadják a Somogy megyei Buzsáki Tulipán Óvodát? (Ötperc hírnév: a kerítés túl oldalán is mindig figyel valaki!!!) Szijjártó Péter Ecseren...