Szabó Rebeka veszi át Gér Mihály helyét Pest 10-es választókerületében

Szabó Rebeka veszi át Gér Mihály helyét Pest 10-es választókerületében

Az Egységben Magyarországért pártelnöki értekezlete egyhangúlag támogatta Szabó Rebeka indulását a Pest megyei 10-es választókerület jelöltjeként az április 3-i országgyűlési választáson, miután Gér Mihály visszalépett a jelöltségtől - írja a párt közösségi felületén.

Szabó Rebeka ökológus végzettségű, alapító tagja a Párbeszédnek. 2010 és 2014 között országgyűlési képviselőként – a Mezőgazdasági bizottság tagjaként – vett részt a parlamenti életben. Ellenzéki képviselőként egyik legfontosabb tevékenységeként említik az állami földbérlet pályázatok körüli visszaélések felderítését és számonkérését. Nyolc éve Zugló alpolgármestere, 2020 szeptemberétől – társadalmi munkában – Karácsony Gergely főpolgármester állatvédelmi témákban illetékes megbízottjaként is tevékenykedik.

Egyetlen másodpercig sem volt kérdés számomra, hogy vállalom a feladatot. Az ország érdeke, hogy leváltsuk az aljas, korrupt Orbán-rezsimet, és ha ehhez az kell, hogy a Pest megyei 10-es választókerületben nézzek szembe a hatalom emberével, akkor ezt fogom tenni

- kommentálta Szabó a felkérését. Márki-Zay Péter, az ellenzék közös mininszterelnök-jelöltje is örült Szabó Rebeka indításának, szerinte "ez a hiteles és fenntartható zöldpolitika megerősítését jelenti".

Gér Mihály hétfőn jelentette be, hogy miután nyilvánosságra kerültek egy privát csoportba írt üzenetei egy hat évvel ezelőtti autóbalesete kapcsán, visszalép Pest megye 10. számú választókerületében a jelöltségtől. Ezt azzal indokolta, hogy a privát csoportba írt üzeneteit közvetlenül a baleset után, sokkhatás alatt írta. Noha szavaiért ugyanott bocsánatot kért, be kellett látnia: kampány folytatása súlyos terhet róna rá, a pártjára és az ellenzéki összefogásra.