Szalai Ádám Svájcban folytatja pályafutását

Szalai Ádám
Szalai Ádám
MTI/Kovács Tamás

A svájci bajnokságban harmadik helyen álló FC Baselben folytatja pályafutását Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

A 34 éves támadó eddigi egyesülete, a német Bundesligában szereplő Mainz a hivatalos honlapján számolt be szerdán a csatár távozásáról. A Mainz közlése szerint Szalai 2023 nyaráig írt alá Bázelben, az eredetileg a mostani idény végéig szóló mainzi szerződését pedig felbontották.

A 78-szoros válogatott támadó 2010 januárja és 2013 nyara között játszott először Mainzban, ahová 2019-ben visszatért. A csapatban a két időszak alatt összesen 146 tétmérkőzésen lépett pályára, és 28 gólt szerzett.

"Az életben mindig vannak hullámvölgyek, de a legfontosabb dolog, hogy soha ne add fel, tarts ki és menj tovább. Ezt Mainzban újra megtapasztalhattam, és ezért mindig hálás leszek. Büszke vagyok arra, hogy ennyi éven át megtapasztalhattam ezt, és köszönöm mindannyiótoknak"

- búcsúzott Szalai a mainzi drukkerektől német nyelvű Facebook-bejegyzésében.

Szalai Ádám 12 évet töltött a Bundesligában, a Mainz mellett a Schalke 04, a Hoffenheim és a Hannover színeiben 276 mérkőzést játszott a német élvonalban, ezeken 54 gólt szerzett és 26 gólpasszt osztott ki. Ő a Bundesliga történetének legeredményesebb magyar futballistája, honfitársai közül pedig csak Dárdai Pál (286) játszott nála több bajnok mérkőzést a német első osztályban.

(MTI)