Öngyilkosságot követhetett el az a gyöngyösi férfi, aki megöléssel fenyegette a polgármestert

Öngyilkosságot követhetett el az a gyöngyösi férfi, aki megöléssel fenyegette a polgármestert

Lapunk úgy értesült, Vasborosi Tamás volt aki a szemtanúk szerint ma délután kiugrott a Ménesi úti házának 8. emeletéről. A gyöngyösi rendőrök és a mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit

- közölte az Alfahír megkeresésére Szabó Boglárka, a Heves Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense, de részletekről nem beszélhetett.

A 47 évesen elhunyt férfi tavaly júniusban késsel és mint utóbb kiderült gázpisztollyal ment be a gyöngyösi polgármesteri hivatalba, hogy így szerezzen segélyt. Azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit megöl, majd magával is végez. Szerencsére a hivatal egyik munkatársnője felismerte őt, mivel 16 évvel korábban szintén a hivatalban dolgozott. Igyekezett megnyugtatni, szóval tartani, közben Hiesz György polgármester a támadó mögé lopózott és sikerült lefegyvereznie. Az akkor is gyorsan érkező rendőrök végül elfogták a férfit, aki nem tanúsított ellenállást.

Ügyében múlt héten jogerős ítélet született. A bíróság 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A Gyöngyösi TV beszámolója szerint Vasborosi Tamás a bíróságon beismerte és megbánta tettét.

Fogalmam sincs, hogy ez hogy jutott az eszembe

- állította a bíróság előtt a most minden bizonnyal öngyilkos lett férfi.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/BKgNLa498-k.jpg?itok=cJCvsHpu","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=BKgNLa498-k&t=38s&ab_channel=Gy%C3%B6ngy%C3%B6siTV","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Úgy tudjuk, az autista gyerekét egyedül nevelő Vasborosi Tamás rossz anyagi körülmények között élt. Rendszeresen szorult támogatásra és segélyekre.