Republikon: Kétszer annyian szavaznának az ellenzéki összefogásra Budapesten, mint a kormánypártokra

Republikon: Kétszer annyian szavaznának az ellenzéki összefogásra Budapesten, mint a kormánypártokra

Az Egységben Magyarországért szövetségre kétszer annyian szavaznának a fővárosban a teljes népességen belül, mint a Fidesz-KDNP-re, ami kimagasló különbség, hiszen még az ellenzék leggyengébb terepének számító kistelepüléseken sincs ekkora eltérés a két tábor nagysága között - derült ki a Republikon Intézet által közzétett elemzésből.

Az intézet januári kutatása szerint az Egységben Magyarországért a fővárosban 53,3 százalékon áll a teljes népesség körében, miközben a Fidesz-KDNP mindössze 26,7 százalékot szerezne. Ezzel nagyon komoly esély van rá, hogy az összes fővárosi választókerületben nyerni fog az ellenzéki összefogás április 3-án.

A kisebb pártok közül a Magyar Kétfarkú Kutyapárt 4 százalékot, míg a Mi Hazánk Mozgalom 2 százalékot kapna Budapesten, miközben 14 százalék még bizonytalan.

A kutatás tartalmazza a már korábban ismertetett januári országos adatokat is, eszerint a teljes népesség körében 41 százalékot tudhatnak magukénak a kormánypártok, mögöttük pedig alig egy százalékkal lemaradva következik az Egységben Magyarországért.