A szavazni akaró angliai magyarok számára repülőgépjáratot szervez az ellenzék

A szavazni akaró angliai magyarok számára repülőgépjáratot szervez az ellenzék

„Bárhogy is döntesz a szavazásod helyét illetően, a Repülővel Jöttünk kezdeményezéssel azt szeretnénk elérni, hogy teljen meg egy teljes repülőgép járat azokkal az angliai magyarokkal, akik egy hosszú hétvégével és családlátogatással kötnék össze a 2022-es választást Magyarországon”

– olvasható a valasztas22.uk oldalon, amit a 444.hu szúrt ki.

A honlapon – amelyet a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom londoni szervezete működtet – úgy vélik, hogy a 2018-ban sok választó nem jutott el időben a londoni nagykövetségre, ahol leadhatta volna szavazatát, sokak pedig órákat álltak a sorokban. Ezek alapján a tapasztalatok alapján sok Angliában élő magyar, inkább Magyarországon szavazna, a kezdeményezés pedig ebben szeretne nekik segíteni azzal, magyarokat szervez egy Ryanair-járatra London és Budapest között.

Az oldalon telekocsi program is van, azok számára, akik külképviseleten szavaznának, de nem, vagy csak nehezen tudnák megoldani az utazást.

Korábban már több szakértő is kritizálta a magyar kormányt, amiatt, hogy indokolatlanul megnehezíti a külföldön élő magyarok számára a választójoguk gyakorlását. Különösen a határon túli magyarok szavazási lehetőségeivel összehasonlítva éles a kontraszt.