Potocskáné Kőrösi Anita: amit ma az Orbán-rendszer Iványi Gáborral tett, azt holnap bárki mással megteheti

Potocskáné Kőrösi Anita: amit ma az Orbán-rendszer Iványi Gáborral tett, azt holnap bárki mással megteheti

Mint megírtuk, ma délután 3 órára szolidaritási akciót szervezett az Egységben Magyarországért pártszövetség az Oltalom Karitatív Egyesület józsefvárosi, Dankó utcai központjához, hogy megmutassák, kiállnak Iványi Gábor mellett.

A tömeg (és egy sor újságíró) a NAV-os sorfal ellenére bejutott az épületbe - nagyrészt az ablakokon -, ahol aztán kisebb dulakodás tört ki, végül Iványi Gábort, illetve a helyszínen lévő ellenzéki képviselőket felengedték az emeletre, hogy többet tudjanak meg a reggel 9 óra óta tartó razziáról.

A NAV-os sorfal ellenére betolta a tömeg Iványi Gábort az Oltalom Karitatív Egyesület központjába

Mint arról ma beszámoltunk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal körülbelül harminc munkatársa házkutatási paranccsal jelentek meg az Oltalom Karitatív Egyesület józsefvárosi, Dankó utcai központjában. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal körülbelül harminc munkatársa házkutatási paranccsal jelent meg az Oltalom Karitatív Egyesület józsefvárosi, Dankó utcai központjában.

Telefonon értük utol Potocskáné Kőrösi Anitát, a Jobbik helyszínen lévő országgyűlési képviselőjét, aki lapunknak elmondta,

amit ma az Orbán-rendszer Iványi Gáborral tett, azt holnap bárki mással megteheti.

Úgy látja, mindenki ellen fellépnek, akik csak és kizárólag azért dolgoznak, hogy segítsenek, és hogyha a rendszer ellen vannak, akkor az a kormány számára ellenség, a mai napon éppen Iványi Gábor az ellenség.

Ellenzék: Orbán bosszút állna Iványin, de ők ezt nem fogják engedni

Bűncselekmény gyanúja miatt folyik nyomozás, nagyjából ennyit lehet tudni arról, miért szállta meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozati osztálya az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai épületét. Az épületbe bejutó ellenzéki országgyűlési képviselők közül Szabó Tímea párbeszédes politikus élő bejelentkezésében arról beszélt, Iványi Gábor lelkész ellen szállt ki a NAV több mint ötven emberrel, miközben fideszes köztörvényes bűnözők vannak szabadlábon, Mészáros Lőrinc pedig percenként 11 millió forinttal gazdagodik.

Kiemelte, pártja teljes mellszélességgel kiáll Iványi Gábor mellett, szerintük nem lehet csak azért vegzálni embereket, mert ellenségként tekint rájuk a hatalom. 

"A nagy kérdés pedig az, hogy miért nem Völner Pálnál vagy Mészáros Lőrincnél kopogtatnak a NAV munkatársai?

- fogalmazott Somogy 4. számú választókerületének közös ellenzéki jelöltje.

A magyar néppárt politikusa nem érti, mi szükség volt arra, hogy az Oltalom Karitatív Egyesületnél fegyveres testülettel vonuljanak fel, úgy, hogy közben jóformán semmit nem tud Iványi Gábor az akcióról.

Potocskáné elmondta, jelenleg is arra vár mindenki a helyszínen, hogy a lelkész megkapja a teljes körű tájékoztatást.