Elmarasztalta a választási bizottság az iskolában laptopokat osztó Csöbör Katalint

Elmarasztalta a választási bizottság az iskolában laptopokat osztó Csöbör Katalint

A Fidesz országgyűlési képviselője, Csöbör Katalin néhány napja jogellenes kampánytevékenységet folytatott egy iskolában: az egyik állami program laptopjait osztotta ki a miskolci Avasi Gimnáziumban Cseresnyés Péter ITM államtitkár társaságában. A választási bizottság határozatban állapította meg, hogy a fideszes jelölt jogsértést követett el és a további jogszabálysértéstől eltiltotta - számolt be róla a 444.

Az MSZP tett panaszt a fideszes politikus ellen, aki a Borsod 1-es körzetben indul az idei választáson is. A szocialisták szerint Csöbör Katalin részvétele az eseményen és az arról készült bejegyzés azt sugallja az átlagos választópolgár számára, hogy az eszközök a képviselő közvetlen, személyes tevékenységének eredményeként kerültek az iskolába, továbbá a választási kampány kontextusában az átlagos választópolgár nem tudja tisztán elkülöníteni a képviselői és a jelölti minőségben való megjelenést és a jelenleg zajló választási kampányra tekintettel Csöbör Katalin megjelenését a jelölti szerephez köti.

A Választási Bizottság végül úgy ítélte meg, hogy Csöbör Katalinnak, mint jelenlegi országgyűlési képviselőnek nincs olyan, jogszabályban rögzített feladata, amely során a Miskolci Tankerületi Központ által biztosított eszközök kiosztásában közre kellene működnie.