A Sberbank blokkolja a kártyákat azon oroszok számára, akik ukrán alapoknak adományoztak

A Sberbank blokkolja a kártyákat azon oroszok számára, akik ukrán alapoknak adományoztak

A „Sberbank” blokkolja azon oroszok kártyáit, akik ukrán alapoknak adományoztak - számolt be egy orosz lap.

Emberi jogi aktivisták szerint a bank magyarázata az a blokkolásra, hogy terrorizmusfinanszírozás valósul meg az ukrán adományozások során.

Korábban arról számoltunk be, hogy a Sberbank február 24-én került fel az Egyesült Államok szankciós listájára az Ukrajna elleni orosz támadás miatt. Kedden az MNB jelezte, hogy a hitelintézet biztonságos működésének fenntartása érdekében március 2-től 30 napra ügyfelenként 7 millió forintban maximálta a magyarországi Sberbank Zrt.-től felvehető forint és ennek megfelelő összegű deviza betétek, illetve egyéb források összegét.

A cseh jegybank pedig hétfőn bejelentette, hogy elindította a Sberbank CZ (a Sberbank leányvállalata) engedélyének visszavonását. A cseh Sberbank jelentős forráskiáramlással szembesült a geopolitikai események hatására. A bank likviditási helyzetének romlása miatt a cseh jegybank megtiltotta eszközeinek és forrásainak kezelését, beleértve az új hitelek kibocsátását és a betétek elfogadását.

További hírek a háborúról:

Még nagyobb erővel ostromolja Kijevet az orosz hadsereg (percről percre)

Múlt hét csütörtökön Oroszország teljes körű támadást indított Ukrajna ellen, miután különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyec-medencében február 24-én hajnalban. A napok óta tartó háborúban: Az ukránok nem teszik le a fegyvert, egyre több civil csatlakozik a sereghez.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}