Mészáros Lőrinc megnyitotta budapesti szállodáit az ukrán menekültek előtt

Mészáros Lőrinc megnyitotta budapesti szállodáit az ukrán menekültek előtt

Szálláshellyel, tartós élelmiszerrel, logisztikai eszközzel és fertőtlenítőszerekkel támogatja az ukrajnai háború elől menekülőket karitatív szervezeteken keresztül a Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt.  

A két cég szerdai, MTI-hez eljuttatott közös közleménye szerint az ukrajnai háború kitörése óta folyamatosan egyeztetnek a magyarországi karitatív szervezetekkel.

Az OPUS GLOBAL Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels Zrt. az elkövetkező egy hónapra - mintegy 112 millió forintos felajánlása keretében - megnyitotta budapesti szállodáit a háborús menekültek előtt. A két hotelben egyelőre a következő egy hónapban 360 embert tudnak befogadni, akiknek a szállás mellett napi egyszeri meleg étkezést is biztosítanak ingyenesen - írták, tudatva: a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül péntek óta 116 menekültet helyeztek el.

Kiemelték: a menekültek befogadásáért sem a Hunguest Hotels Zrt., sem a tulajdonos OPUS GLOBAL Nyrt. nem vesz igénybe állami kompenzációt, sem más szervezetektől ellentételezést.

A Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt. leányvállalatai a Magyar Vöröskereszten keresztül élelmiszereket és fertőtlenítőszert is juttatnak a menekülteknek. A vállalatcsoport saját termékekből álló adományában megtalálható ásványvíz, üdítő, hús szárazáru, méz és fertőtlenítőszer, amelyeket a Gallicoop Zrt., a Vivienvíz Kft., a KALL Ingredients Kft. bocsát rendelkezésre. Mindemellett az OPUS-TIGÁZ Zrt. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kérésére egy 2 tonna teherbírású targoncát bocsát a szervezet rendelkezésére logisztikai kapacitásuk növeléséért - ismertették.

Emlékeztettek, hogy a Mészáros Csoport és az OPUS Csoport Magyarország vezető ipari, termelő és szolgáltató cégcsoportjaiként a társadalmi felelősségvállalás jegyében eddig is kiemelt figyelmet fordítottak a rászorulók megsegítésére: tavaly a karitatív célokra fordított támogatások meghaladták az 1,4 milliárd, az elmúlt öt évben pedig az 5,1 milliárd forintot.

A Mészáros Csoport humanitárius katasztrófák esetén is segített a bajbajutottakon: tavaly januárban több mint 46 tonnányi élelmiszert juttatott a horvátországi földrengés károsultjainak, valamint magyarországi nagyvállalkozók összefogásával 120 teljesen felszerelt, bútorozott lakókonténerrel segítette az otthontalanná válókat - olvasható a közleményben.

Jakab Péter: Mészáros nyissa meg a szállodáit a menekülő családok előtt

Akkor adok egy tanácsot: Orbán másik haverja, Mészáros nyissa meg a szállodáit a menekülő családok előtt. Még mielőtt félreértené: nem pénzért, hanem ingyen - írja közösségi oldalán megjelent posztjában Jakab Péter, a Jobbik elnöke arra utalva, hogy miközben a magyarok ezúttal is jelesre vizsgáznak emberségből, addig az Orbán-kormány azon túl, hogy átengedi őket, semmilyen érdemi segítséget nem ad a magyar-ukrán határra folyamatosan érkező menekülteknek.

Emlékezetes, az Egységben Magyarországért számos alkalommal követelte, hogy a felcsúti dollármilliárdos nyissa meg a szállodáit a háborús menekültek előtt - szóval, ez nem nevezhető éppen saját ötletnek, de legalább Mészáros Lőrinc hallgatott az ellenzékre.