Egységben Magyarországért: „Novák Katalin a korrupt, Putyin-párti orbáni hatalom jelöltjeként válhat köztársasági elnökké”

Egységben Magyarországért: „Novák Katalin a korrupt, Putyin-párti orbáni hatalom jelöltjeként válhat köztársasági elnökké”

Az ellenzéki Egységben Magyarországért (EM) csütörtöki közleményében arra mutat rá, az államfőválasztáson Novák Katalinra szavazók között

ott voltak a Fidesz köztörvényesei, Völner Pál, Simonka György és Boldog István is.

Az ellenzéki tömb szerint így „kétszeresen is aláhúzzák”:

Novák Katalin a korrupt, Putyin-párti orbáni hatalom jelöltjeként válhat köztársasági elnökké,

és soha nem lesz minden magyar köztársasági elnöke.

Novák Katalint választotta meg a kormánypárti többség köztársasági elnöknek

Véget ért a titkos szavazás, és a szavazatok összeszámlálása. Eszerint 195-en vettek részt a szavazáson (ennyien vették fel a szavazólapot), de csak 193 szavazócédulát találtak az urnákban. Ezek közül 5 érvénytelen szavazat volt. A 188 érvényes szavazat így oszlott meg: Novák Katalin: 137 szavazat Róna Péter: 51 szavazat A szavazás érvényes, eredményes volt - hangzott el.

Az EM felidézi jelöltjüknek, Róna Péternek szavait, aki azt mondta, mi, magyarok a Nyugathoz akarunk tartozni, az EU-hoz és a NATO-hoz, nem pedig a putyini Oroszországhoz. Úgy vélik, a történelmi zsákutcából, melybe „az Orbán-kormány 12 év Putyin-párti külpolitikája kormányozta hazánkat”, csak a kormányváltás jelenthet kiutat, ezért az április 3-i választáson az EU-hoz, NATO-hoz tartozást és a békét az ő politikai tömbjük képviseli.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}