Jobbik: Hernádi álhírekkel riogatja a magyar embereket!

Jobbik: Hernádi álhírekkel riogatja a magyar embereket!

Nem kell a pánik, üzente a kormány és a kormányinfóra Orbánék által odarendelt MOL-vezér csütörtök este. Ehhez képest péntekre egyáltalán nem csökkent a pánikhangulat. Az emberek láthatólag nem hisznek a kormánynak. De miért is hinnének?

- írja közleményében a Jobbik.

Az ellenzéki párt szerint ismét akadt benzinkút, amelyik elesett, és kénytelen volt kitenni a bójákat a bejáratához. A hab a tortán viszont az volt, hogy miközben Gulyás Gergely a pánikkeltőket fenyegette, Hernádi Zsolt MOL-vezér egy újságíróknak kiosztott szóróanyagon azzal riogatott, hogy a lakosság nejlonzacskóban tankolja az üzemanyagot. Igaz, azt elfelejtette hozzátenni, hogy mindez Mexikóban történt 2019-ben, és semmi köze sincs a mostani eseményekhez.

Rémhírterjesztés? Hernádi Zsolt a benzinpánikot illusztrálandó kamu fotót lobogtatott a kormányinfón

Egy három évvel ezelőtt, Mexikóban készült képet lobogtatva illusztrálta Hernádi Zsolt Mol-vezér azt az állítólagos információt, hogy a benzinpánik során a hazai kutakon zacskókba tankolják az üzemanyagot - derítette ki az Urbanlegends tényellenőrző portál.

Amellett, hogy erre a Kreml haza táján is megnyalják a tíz ujjukat, mi ez, ha nem „stratégiai” pánikkeltés?

- teszi fel a kérdést a néppárti Jobbik.

A közlemény szerint Orbán országos cimboráját, az Interpol által körözött bűnözőt, akit éppen a maffiakormány feje védett meg a börtöntől – tehát lekötelezett – láthatólag szándékos pánikkeltésre használják, és segítségével szándékosan traumatizálják a közvéleményt. Hogy majd egy barbatrükkel „nyugodt erőnek” tűnjenek, és a nagy megmentők szerepében tetszelegjenek.

A néppárti Jobbik tévedése beismerésére és bocsánatkérésre szólítja fel a MOL elnökét, akinek a kampány helyett sokkal inkább a hazai üzemanyaghiány megoldásában kellene jeleskednie, és igazolni alkalmasságát! - zárul a közlemény.