Varga Judit Facebook-oldalát elárasztották a kommentelők Renner Erika nevével

Varga Judit Facebook-oldalát elárasztották a kommentelők Renner Erika nevével

A Mérce vette észre, hogy csütörtök óta Varga Judit minden Facebook-bejegyzése alá több száz komment érkezik, amely mind a lúgos orvos által megcsonkított nő, Renner Erika esetéről emlékezik meg.

Az igazságügyi miniszter még nőnapi üdvözlőposztjában írt arról, hogy a magyar kormány milyen sokat tesz a nők védelméért. A bejegyzés azonban nem nyerte el az internetezők tetszését és a kommentelők felrótták Varga Juditnak, hogy amennyiben a kormánynak tényleg fontosak a nők védelme, akkor miért nem ratifikálják az Isztambuli Egyezményt.

Ezt követően jutott eszébe a felhasználóknak a lúgos orvos által megcsonkított nő, Renner Erika esete is.
Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal szerint Varga Judit oldalának adminisztrátora péntek reggelig próbálta eltávolítani azokat a kommenteket, amelyek a kormányzati sikerkommunikáció ellenére tragikus mértékű családon belüli erőszak eseteire figyelmeztettek.

A törlések hatására pedig elindult a kommentlavina és mostanra lényegében témától függetlenül Varga összes posztja alatt feltűnnek az ilyen kommentek.

A statisztikák szerint Magyarországon több mint 1,1 millió nő ellen követtek el 15 éves kora óta fizikai és/vagy szexuális erőszakot. A családon belüli és párkapcsolati erőszak jelentős többségét férfiak követik el nőkkel szemben, aminek rendszerszintű okai vannak. Ezek az esetek nem egyedülálló tragédiák, hanem annak a rendszernek a káros szüleményei, amelyben még mindig az az elfogadott, hogy a nő nem egyenrangú fél egy párkapcsolatban vagy családban – írta a Mérce.