Tiszteletbeli lovagi címet adna Zelenszkijnek több brit képviselő is

Tiszteletbeli lovagi címet adna Zelenszkijnek több brit képviselő is

Brit parlamenti képviselők szerint Volodimir Zelenszkij megérdemelne egy lovagi címet az orosz-ukrán háborúban tanúsított bátorságáért, a javaslatot pedig Boris Johnson kormányfő elé is juttatták - írja a brit Metro alapján a 24.hu.

Az elképzelés elé elvileg nem hárul jogi akadály, mivel a brit törvények megengedik, hogy külföldi állampolgárok tiszteletbeli lovagi címet kapjanak. Az ukrán elnök lovaggá ütésében egyébként pártfüggetlenül egyetért több brit képviselő is: függetlentől a konzervatívon át, a munkáspártin keresztül a liberális politikusig.

Sir Ed Davey, a Liberális Demokrata párt vezetője szerint az ukrán elnök ugyanarról a bátorságról tesz tanúbizonyságot, amiről rengeteg ukrán világszerte, a munkáspárti Bob Seeley pedig igazi vezetőnek nevezte Zelenszkijt, aki hangot adott és példát mutatott polgárainak.

Hétfőn online folytatódnak a tárgyalások (percről percre)

Február 24-én Oroszország teljes körű támadást indított Ukrajna ellen, miután különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyec-medencében február 24-én hajnalban. A napok óta tartó háborúban: Az ukránok nem teszik le a fegyvert, egyre több civil csatlakozik a sereghez. Kijev lehet az új Sztálingrád az ukránok szerint.