Londonban is zajlik Márki-Zay Péter plakátkampánya

Londonban is zajlik Márki-Zay Péter plakátkampánya
Aki érti e szavakat: Az ország számít rátok!

Magyarul üzent a brit fővárosban élő honfitársainknak Márki-Zay Péter. Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltjének arcképével ellátott választási óriásplakátok két helyszínen, a King's Cross állomáson és a Borough High Streeten jelentek meg.

A plakátakció célja, hogy felhívja a külföldön élő vagy ott tartózkodók figyelmét arra, hogy április 3-án a ő részvételükre is számítanak. Akár döntő is lehet annak a többszázezer magyarnak a szavazata az idei választásokon, akik jelenleg külföldön élnek. Az ő helyzetüket a kormánypárt szándékosan próbálja korlátozni azzal, hogy csak nehezített pályán, gyakran több órás utazást és sorbanállást igénylő helyszíneken szavazhatnak

- hívta fel a figyelmet az Egységben Magyarországért. 

A 21 Kutatóközpont elemzése alapján nem meglepő, hogy így alakították a külföldön élők szavazási lehetőségeit, hiszen 5-ből 4 külföldön élő magyar kormányváltást szeretne.

Azok, akik külképviseleteken szeretnének szavazni, március 25-én, 16 óráig be kell nyújtaniuk az erre vonatkozó kérelmüket. Bár több külföldi városban nőtt a négy évvel ezelőttihez képest leadott regisztrációk száma, Münchenben és Londonban időarányosan kevesebben regisztráltak, mint 2018-ban, pedig mindkét város fontos bázisa a külföldi magyarságnak. 

Április 3 után olyan országot fogunk építeni, ahonnan nem kell elmenni, és ahova érdemes hazajönni, a külföldre vándorolt magyaroknak pedig biztosítjuk az azonos szavazati jogot, hogy soha többé ne érhesse őket diszkrimináció az anyaországuk kormánya által

- olvasható az Egységben Magyarországért közleményében.