Röhejes volt, ahogy az ellenzéki plakátokat rongáló aktivisták a létrájukat cipelve menekültek

Röhejes volt, ahogy az ellenzéki plakátokat rongáló aktivisták a létrájukat cipelve menekültek

Győrffy Máté szó szerint beleütközött egy ellenzéki plakátokat rongáló csapatba vasárnap. A Momentum politikusa a telefonjával vette fel a meglepett - vélhetően a Fidesz megbízásából - rongáló fiatalokat, akik éppen Hajnal Miklós plakátjára ragasztottak bohócorrot és Kamu Miki feliratot a Millenárist meghosszabbító Széllkapu Park mellett. A 444.hu szerint nem hirtelen ötlet volt, a feliratot kinyomtatták előre és még létrát is vittek magukkal a rongálók.

Győrffy próbálta megtudni, hogy kik ők és miért ragasztják át a plakátot, választ nem kapott a háromfős társaságtól, bár ő a fideszes jelölt, Fürjes Balázs kampánycsapataként emlegeti őket a videóban. Amikor megemlíti az egyiküknek, hogy tűzőgéppel nekiesni a plakátnak már rongálás, a hátizsákos egyszerűen elszalad, a kampány legmókásabb futását produkálva.

A legrosszabbul az járt, akinél a létra volt, mert azzal nehéz lett volna elfutni, de lerakni sem lehet, így cipelni kellett. Győrffy szerint majdnem a Rózsadomb tetejéig kísérte a létrást.

Győrffy Máté jelezte, hogy rendőrségi feljelentést tesznek, mert mások is észrevették a rongálókat, le is fotózták őket és az autójukat is.

Feljelentés: Százával rongálták meg az Egységben Magyarországért váci jelöltjének plakátjait

Vácon, Nagymaroson, Szobon több száz plakátot festékszóróval fújtak le, szaggatták le a helyükről vagy csak egyszerűen nyomuk veszett. A Dunakanyar mellett ezenkívül számos településen, például Sződön, Kemencén és Csörögben ugyanez történt. Egyes településeken már harmadszorra kellett kihelyezni az Inotay Gergelyt és Márki-Zay Pétert ábrázoló plakátokat