Egységben Magyarországért: csökkenteni kell a várólistákat az egészségügyben

Egységben Magyarországért: csökkenteni kell a várólistákat az egészségügyben

Egy XXI. századi egészségügy létrehozását és a várólisták lerövidítését ígérték szerdai fóti online sajtótájékoztatójukon az Egységben Magyarországért politikusai.

Dorosz Dávid, a Párbeszéd elnökségi tagja, Pest megye 5. számú választókerület ellenzéki képviselőjelöltje azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy a fóti egészségházat érintő életbevágó beruházásra már a 2018-as választás előtt ígéretet tett a körzet fideszes képviselője, Tuzson "Nullás" Bence, ennek ellenére az alapkő letételére is csak a napokban kerül majd sor.

Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője és Jász-Nagykun-Szolnok megye 3. választókerületében az egységes ellenzéki jelölt szerint az önálló egészségügyi minisztérium felállítása mellett arra is szükség van, hogy az ellátást a legközelebb vigyék az emberekhez és számottevő források átcsoportosításával érdemben rövidítsék a várólistákat.

Kiemelte az egészégügyben dolgozók megbecsülését, szolgálati jogviszonyuk újragondolását, egy sokkal inkább magukénak érezhető és a pályán maradásukat ösztönző rendszer kialakítását.

Az egyedüli garancia arra, hogy XXI. századi egészségügy lesz, hogy az európai uniós pénzeket haza tudjuk hozni, hogy nem Putyin kijáróemberei, hanem a Nyugathoz tartozó és a szövetségi rendszerben elismert vezetők irányítják Magyarországot

- jelentette ki a Jobbik alelnöke.

Varga Zoltán Péter, a Jobbik Pest megyei, illetve dunakeszi önkormányzati képviselője egészségügyi dolgozóként pontosan látja, hogy mik a problémák az egészségügyi ellátásban. Vargának elmondása szerint konkrét információja és bizonyítéka van arról, hogy ilyen közel a fővároshoz is előfordul, hogy Dunakeszin, Fóton vagy Gödön napokig nincsen orvos vagy gépkocsivezető, csak ápolók.

A Jobbik önkormányzati képviselője is hangsúlyozta, hogy elképesztően hosszú várólisták vannak, miközben a fizetős rendelésre már másnapra is kaphat időpontot, aki ezt meg tudja fizetni. A látszatberuházásokat ezért felül kell vizsgálni a kormányváltás után és ehelyett megfelelő minőségű alap-, valamint szakellátást kell biztosítani a lakosságnak.