Republikon: erősödött a Fidesz, de csak 2 százalékkal vezet az Egységben Magyarországért előtt

Republikon: erősödött a Fidesz, de csak 2 százalékkal vezet az Egységben Magyarországért előtt

Továbbra is szoros a verseny az Egységben Magyarországért és a Fidesz-KDNP között, a különbség hibahatáron belüli – derül ki a Republikon Intézet friss, március 16-18. között készült országos pártpreferencia-kutatásából, amelyet elsőként a Telex közölhetett. 

A teljes népesség körében 41 százalékon áll a Fidesz-KDNP, ez azt jelenti, hogy februárhoz képest 1 százalékkal erősödtek a kormánypártok. Az Egységben Magyarországért maradt a múlt havi 39 százalékon, illetve az is kiderült, hogy továbbra is van 16 százalék bizonytalan szavazó. 

A pártválasztók körében viszont kicsit nagyobb a különbség. A Fidesz itt is 1 százalékkal erősödött, így már 49 százaléknál jár, míg az ellenzék támogatottsága maradt 46 százalékon. 

A Republikon Intézet márciusi mérése alapján sem a Mi Hazánk, sem pedig a Kétfarkú Kutya Párt nem éri el az 5 százalékos parlamenti küszöböt. 

Hatalmas tömegek élhetnek a demokrácia adta jogukkal

Ha most vasárnap lennének a választások, az elmúlt hét alapján a válaszadók 67 százaléka biztosan elmenne, 18 százaléka valószínűleg elmenne, 8 százalék valószínűleg nem menne, 2 százalék biztosan nem voksolna, és további 5 százalék nem tudja, vagy nem válaszolt a kérdésre - derül még ki Republikon adataiból.