Korrupciódetektor alkalmazást fejlesztett a Momentum, amellyel lebuktathatóak a fideszes politikusok

Korrupciódetektor alkalmazást fejlesztett a Momentum, amellyel lebuktathatóak a fideszes politikusok

Gelencsér Ferenc, a budavári önkormányzat momentumos alpolgármestere és Tompos Márton, a Momentum szóvivője csütörtökön online sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Momentum “korrupciódetektor” alkalmazást fejlesztett, melynek segítségével bárki ellenőrizheti, hogy a fideszes politikusok és képviselőjelöltek keveredtek-e korrupciógyanús ügybe és ha igen, akkor melyek azok.

Önöket is zavarja az az arcpirító korrupció, ami ma Magyarországon történik? Önök szerint is furcsa, hogy a leggazdagabb magyar egy gázszerelő, aki Orbán Viktor gyerekkori barátja?

- tette fel a kérdést Gelencsér Ferenc.

Az I. kerület alpolgármestere kiemelte, hogy nagyjából 500-1000 milliárd forint tűnik el a korrupció miatt hazánkban évente és az elmúlt időszakban az Unió legkorruptabb országa lettünk emiatt.

Tompos Márton elmondása szerint A Momentum informatikusai, aktivistái és a Korrupció Vadász munkacsoport tagjai fejlesztették ki az alkalmazást, amely a Momentum applikációban vagy a korrupciodetektor.hu oldalon érhető el.

Az alkalmazás a következőképpen működik: fel kell tölteni egy képet egy adott fideszes politikusról és az applikáció azonnal ki is adja a hozzá köthető korrupciós ügyeket.

Mi Szabó Tündével, a Fidesz nyíregyházi jelöltjével teszteltük az alkalmazást és az alábbi eredményt kaptuk:

Szabó ellenfele a körzetben az egységes ellenzék jelöltje, Lengyel Máté lesz, így őt kell támogatniuk azoknak a helyben élőknek, akik végre egy tisztességes képviselőt szeretnének maguknak a parlamentben.