Se az Index, se az MTI nem merte leírni Tiborcz István nevét a BDPST Group-ról megjelent írásukban

Se az Index, se az MTI nem merte leírni Tiborcz István nevét a BDPST Group-ról megjelent írásukban

Szállást, illetve ellátást biztosít a BDPST Group a háború elől menekülőknek vidéki és fővárosi helyszíneken - írta meg az Index az MTI-re hivatkozva, azt azonban már nem tették hozzá, hogy itt a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó cégről van szó.

A BDPST Group MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az általa üzemeltetett luxushotelekben (a budapesti D8 Hotelben, illetve a Mátraházán található Lifestyle Hotel Mátrában) térítésmentesen biztosít szobákat teljes ellátással, napi háromszori étkezéssel a háborús zónából menekülő családok számára a szabad kapacitások erejéig. Az azonban már egy szóval sincs leírva, hogy egy Tiborcz István érdekeltségébe tartozó cégről van szó, amely nemrég szerezte meg a Diófa Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt.-t.

A "szabad kapacitások erejéig" kitétel pedig felveti a kérdést, hogy amennyiben teltházzal működnek ezek a luxusszállodák, akkor például a Mátraházára levitt menekülteknek végül azt mondják-e majd, hogy nagyon sajnálják, de mégsincs hely, menjenek máshová.