Készen áll a rendszerváltásra az Egységben Magyarországért

Készen áll a rendszerváltásra az Egységben Magyarországért

Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármester nyitotta meg az ellenzék siófoki kampányrendezvényét. A Becsülettel Siófokért Egyesület elnöke szerint az ezeréves magyar történelem során sok nemzeti tragédiát átéltünk már, de nemzeti tanúságként levonható, hogy mindig tragédia lett a vége, amikor oroszokkal akadt dolgunk.

Legyen világos és egyértelmű, hogy az idei választásuk egyik legnagyobb tétje, hogy Putyin és a köpönyegforgató emberei korszaka jön-e

- tette hozzá.

Szerinte az egyik irány keletre mutat, a másik nyugatra, ezek közül kell választanunk. Hangsúlyozta, hogy nincs harmadik út, ezért nem fog menni a „fotelpolitizálás”, mert ahhoz túl nagy a tét.

A putyini út „emberi vértől síkos” és hiába van körülötte földgáz és kőolaj, de a halottak szagától bűzlik. Azon az úton ott állnak Orbán emberei, mert szerinte a helyes út Keletre vezet. A Nyugatra vezető úton Márki-Zay Péter és szövetségesei állnak, akik úgy gondolják, a helyes út Nyugatra visz

- jelentette ki Lengyel Róbert, aki emlékeztetett, hogy voltunk már hasonló választás előtt, de akkor Szent István a nyugatot választotta, ennek köszönhetően van már ezeréves történelmünk.

Találjunk vissza Európa útjára! Nekünk, magyaroknak nem kell mindig a vesztes oldalra állnunk

- zárta beszédét Lengyel Róbert, Siófok polgármestere.

A következő megszólaló Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja volt, aki elmondta, amikor az újbudai kitelepülésen voltak, akkor egy fideszes választópolgár megkérdezte tőle, hogy miért akar kormányt váltani.

Orbán Viktor rendszere minden egyes nap visszafordíthatatlan károkat okoz

- válaszolta a momentumos politikus a kérdésre és hozzátette, hogy a gyűlöletkeltés az egyik legsúlyosabb vétke a jelenlegi kormánynak.

Orosz Anna úgy vélte, abban sikeres a Fidesz, hogy a saját maguk által kreált ellenséggel képesek megküzdeni a médiában. A momentumos politikus megjegyezte, hogy 12 év háborús kommunikáció után egy valódi háborús helyzetben Orbán Viktor nem volt képes agresszornak nevezni Putyint.

Orosz Anna szerint nem tud kormányozni a Fidesz, amit jól mutat a pedagógusok bére, a kórházi várólisták hossza, a infláció kiemelkedő mértéke és a magyar vizek környékén leművelt pusztítás is.

A kormány nem tud, vagy nem akar - a lényeget tekintve ez mindegy - választ adni a mindennapos problémáinkra

- jelentette ki.

Karácsony Gergely, azzal kezdte, hogy április 3-án szavazzanak Potocskáné Kőrösi Anitára, hogy megmentsük a Balatont.

Amikor látom azt, hogy a NER hogyan terjeszkedik a Balatonnál, hogyan vásárolják fel a területeket, irtják ki a nádasokat „kiemelt gazdasági beruházásként”, akkor megvan az ezeregyedik okunk arra, hogy leváltsuk őket

- mondta Budapest főpolgármestere.

A Párbeszéd társelnöke végül arra kérte a megjelenteket, hogy azért támogassák Márki-Zay Pétert és Potocskáné Kőrösi Anitát, mert olyan képviselőkre van szükség, akik szerint nemcsak Magyarország, hanem a Balaton is mindenkié.

Kanász-Nagy Máté szerint az Egységben Magyarországért olyan programmal áll elő, amely mindenki számára biztosíthatja a megélhetést.

A lakosság közel húsz százaléka él a létminimum alatt, társadalmi kirekesztettségben. Ez szégyen, mert igenis vannak források, hogy ezen változtassunk.

Közben megérkezett a terembe Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje. 

A környezetvédelem kapcsán az LMP társelnöke felidézte, hogy a Fidesz és a kormány politikusai szerint az orosz olaj- és gázfüggőség miatt meg van kötve a kezük.

Amíg a szénhidrogéntől és az atomenergiától függünk, addig nem beszélhetünk arról, hogy ez az ország szabad, független és szuverén. Nekünk tehát az a feladatunk, hogy ezeket a függőségeket megszüntessük

- hangsúlyozta Kanász-Nagy Máté, aki szintén kitért a Balaton védelmére.

A következő felszólaló Hadházy Ákos volt, aki kifejtette, hogy egy nagyon elterjedt és veszélyes tévhitről szeretne beszélni.

Én tudom, hogy ezek is lopnak, de én tudom, hogy ezek megszedték magukat, ezért ők már nem fognak lopni

- mondta, de hozzátette, hogy ez egy nagyon nagy tévedés.

Hadházy szerint kevés, az, ha az ellenzék megesküszik, hogy nem lopnak, de azok a fideszesek, akik ezt az ép ésszel felfoghatatlan bűnszervezetet kitalálták, azok nem fognak leállni. Hozzátette, hogy ráadásul a gazdag emberek rettegnek, attól, hogy mi van, ha elveszik a vagyonuk, ráadásul ezek az emberek politikai lopással szerezték a vagyont és nagyon jól tudják, hogyha leállnak és nem tudják fizetni az embereiket, akkor elbuknak és akkor börtönbe fognak kerülni.

Objektíven bizonyítható, hogy csökkenni fog a korrupció egy kormányváltás esetén

- jelentette ki.

Hadházy szerint a kijelentése akkor is igaz, ha feltételezzük, hogy az ellenzék is ugyanolyan mint a Fidesz.

Lopni is meg kell tanulni

- jegyezte meg, mivel szerinte évek tapasztalata kell ahhoz, hogy egy ilyen jól működő bűnszervezetet kiépítsenek.

Meggyőződésem, hogy jobb az emberanyagunk

- mondta és felelevenítette, hogy milyen bűnöket követtek el a fideszes politikusok. 

A független képviselő azt is elmondta, hogy mivel az ellenzék belépne az Európai Ügyészségbe, ami egy sokkal nagyobb kontrollt fog jelenteni.

Legyen végre jogi következménye az eddig elkövetett bűnöknek

- tette hozzá.

Hadházy úgy látja, hogy Magyarországon nem volt még olyan politikus, aki annyira komolyan gondolja a korrupció elleni harcot, mint Márki-Zay Péter.

Kunhalmi Ágnes azzal kezdte, hogy négy éve a szavazók többsége nem a Fideszre adta le a szavazatát, de nem voltunk egységesek. Az orosz-ukrán háború kapcsán az MSZP társelnöke elmondta, hogy a Fidesz és a kormány hazudik, amikor azt állítja, hogy az ellenzék bele akarja vinni hazánkat a háborúba.

Visszautasítom ezt a pártom és az ellenzék nevében. Hazudik továbbá Orbán Viktor a 13. havi nyugdíj eltörléséről. Ki akadályozta Orbánt, hogy 2010 után kifizesse a 13. havi nyugdíjat?

- tette hozzá jelezve, hogy a kormány több százezer forintot vett el így a nyugdíjasoktól.

Ezt azzal egészítette ki, hogy a nyugdíjak reálértékét a svájci index alapján tartják meg. Kunhalmi Ágnes szerint a Fidesz hazudik arról is, hogy az ellenzék eltörölné a rezsicsökkentést. Az orosz agresszió nyomán hangsúlyozta, hogy az egyik legfontosabb tényező a NATO-tagság megtartása.

Döntő fontosságúnak nevezte még a bérrendezést, kiemelve az oktatásban dolgozók, a rendvédelmisek és az egészségügyi szakdolgozók, valamint a szociális szféra képviselőit.

A pénzügyminiszter elszólta magát egy lakossági fórumon, hogy költségvetési kiegészítésre van szükség, ami alapvetően megszorítást jelent

- zárta beszédét Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Pont egy hét van hátra

- kezdte Dobrev Klára, aki elárulta, hogy nagyon fog izgulni, de benne lesz az az érzés, hogy „most megcsináltuk”.

A DK politikusa elmondta, hogy bár még egy kemény hét van hátra és nem ilyenkor szokott az ember megállni, de most mégis érdemes körülnézni, mert „egy elképesztő dolgot csináltunk”.

Együtt létrehoztuk azt az egységet, ami végre elküldi ezt a diktátort oda, ahova való

- hangsúlyozta, hogy ez nem a politikusok, hanem a választópolgárok érdeme.

Dobrev Klára úgy látja, hogy az ellenzéki pártok megtanultak egy olyan dolgot, amire Orbán Viktor nem volt képes.

Megtanultunk egymással szemben leülni és beszélgetni, vitatkozni, hallgatni, érvelni majd végül közös döntést hozni

- jelentette ki Dobrev Klára.

A DK-s EP képviselő úgy gondolja, hogy április harmadika után egy olyan kormánya lesz Magyarországnak, amely nem ellenségként tekint a civil szervezetekre, hanem partnerként. Egy olyan kormánya lesz az országnak, amely hazahozza az uniós támogatásokat és a közmédia nem azt az „egy-két agymosásra szánt mondatot fogja ismételgetni”.

Jakab Péter először arra kérte a megjelenteket, hogy tapsolják meg a pedagógusokat.

Példaértékű, amit tesznek a gyermekeinkért akkor, amikor ez a gerinctelen kormány fenyegeti őket, hogy lesz majd ennek következménye. A diákok és a szülők, az ország ott állnak a pedagógusok mellett

- tette hozzá.

A Jobbik elnöke szerint most nem az óvodások nemi átalakító műtétje a fontos, hanem például a 400 forintos árfolyam, a drága üzemanyag - ha van egyáltalán a kutakon -, hogy elszálltak az élelmiszerárak, hogy harci drónok repkednek felettünk és a kormány nem tudja, hogy mit kéne csinálni.

Ez a probléma! Orbán Viktor hetente egyszer be szokott menni a Kossuth Rádióba, ahol beszélgethet önmagával. Azt mondja, hogy ezekben az időkben stratégiai nyugalomra van szükség... Tudjuk mi a stratégiai nyugalom, azt jelenti, hogy nem kell csinálni semmit. Tehát az a kormány, amely kijelenti, hogy ezekben a válságos időkben nem kell csinálni semmit, az a kormány nem létezik

- hangsúlyozta a Jobbik elnöke.

Jakab Péter szerint a Fidesz csalt az elmúlt választásokon és most is, amikor például négyévente öt percet kap az ellenzék a köztévében, hogy kifejtse álláspontját, amikor a közmunka megvonásával fenyegetnek, amikor hazudnak az ellenzékről.
Magyarországnak nincs működő kormánya.

Ami van, az egy maffia és nem több! 

Jakab Péter szerint a Fidesz 2019-ben is csalt az önkormányzati választásokon, de az ellenzék végre összefogott és most négymillió magyarnak lett ellenzéki polgármestere.

Mert az összefogás erősebb, mint a gyűlölet, erősebb mint a fenyegetés, ha úgy tetszik, erősebb, mint a krumpli... És van egy rossz hírem a Fidesz számára. 2019 óta az összefogás még erősebb lett!

Jakab Péter elmondta, lehet nem szeretni Márki-Zay Pétert, de egyvalamit nem lehet.

Nem lehet másra szavazni! Nincs ilyen! Aki nem Márki-Zay Péterre teszi az ikszet, az Orbánt fogja hatalomban tartani. Aki nem Márki-Zay Péterre szavaz, annak olyan nagy baja nincs az elmúlt 12 évvel

- jelentette ki.

Jakab Péter beszéde végén hangsúlyozta, április 3-án váltsunk kormányt és váltsunk rendszert Siófokon Potocskáné vezetésével és az országban mindenütt.

Söpörjük ki az Orbán rendszert az országból és hozzuk el végre a szabadságot és a jólétet minden magyarnak! Fizessenek meg a tolvajok! Hajrá összefogás, hajrá ellenzék és hajrá Anita!

A Jobbik elnöke után a „házigazda” Potocskáné Kőrösi Anita szólalt fel. Somogy megye 4-es számú választókörzetének - amelynek része Siófok is - jobbikos jelöltje, kijelentette, hogy itt Siófokon mondhatnak köszönetet politikustársaival együtt az összefogásért és a támogatásért a választópolgároknak.

Az évek óta tartó közös munka rávilágított arra, hogy együtt csodákra vagyunk képesek

- vélekedett és hozzátette, hogy most elszántságra és egységre van szükség.

Potocskáné elmondta, hogy őket nem lehet megvenni és képesek nemet mondani a hatalom zsarolására, mert nem üres ígéretekben, hanem a valódi tettekben hisznek.

Nem látványberuházásokra, korrupcióra és politikai háttéralkukra van szükség

- jegyezte meg.

Jövő vasárnap egyetlen tollvonással dönthetünk egy szabadabb jövőről

- jelentette ki a Jobbik politikusa, aki szerint vasárnap nem szabad majd otthon maradni, mert túl nagy a tét.

Márki-Zay Péter azzal kezdte, hogy Siófok azon körzetek egyikében fekszik, ahol a Fidesz legutóbb 50 százalék feletti eredményt ért el, így nagyon fontos, hogy mindenki elmenjen szavazni.

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje szerint sokan vannak olyanok, akik négy évvel ezelőtt még a Fideszre szavaztak, de ma már egyértelmű, hogy keresztény ember nem szavazhat a jelenlegi kormánypártra. Márki-Zay Péter úgy látja, hogy a Fidesz még a „ne ölj” keresztényi parancsolatot is megszegte, elég csak a világjárványban elhunytakra gondolni, hiszen bár sokan hunytak el mindenhol, nálunk a kormány nem a teszteléseket, hanem a parkolást tette ingyenessé.

Április harmadikán közösen fogjuk leváltani hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát

- jelentette ki.

Márki-Zay Péter megemlítette azt a drónt is, amely eljutott a paksi atomerőműig, ami ha pont ott zuhan le, akkor most nem lehetne Siófokon rendezvényt tartani. Úgy látja, hogy nem véletlen az sem, hogy a Pegasus-programot a kormány ellenzéki újságírókkal szemben vetette be és nem a terroristákkal szemben.

Amikor én utoljára a Fideszre szavaztam, akkor még elszámoltatást ígértek

- mondta Márki-Zay és hozzátette, hogy szeretné megnyugtatni a fideszes szavazókat, mert lesz elszámoltatás az ellenzék győzelme esetén.

Az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint nem lehet úgy két métert megtenni, hogy ne találkozzunk a Fidesz hazugságaival. Úgy látja, hogy a Fidesz a saját szavazóit nézi hülyének, amikor azt próbálja elhitetni, hogy az ellenzék háborúba akarja sodorni az országot. Márki-Zay Péter hangsúlyozta, a kereszténység sokkal többet jelent annál, mint hogy ne hazudj, ne ölj, ne lopj, ne csalj.

Azt is jelenti, hogy légy könyörületes. A legfontosabb parancs ugyanis a szeretet! Mi azt szeretnénk, hogy április 3-án a szeretet győzedelmeskedjen! Hogy a hatalom szeretetét felváltsa a szeretet hatalma!

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje végül utalt a 2017-es és a 2019-es önkormányzati választáson elért győzelmére.

Hódmezővásárhely megmutatta, hogy nincs nyerhetetlen körzet!  

Márki-Zay Péter hangsúlyozta, ha összefognak, és a jelenlévők is elviszik rokonaikat, barátaikat, akkor többen lesznek, mint a Fideszre szavazók.

Április 3-án váltsuk le Magyarország ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát! Együtt sikerülni fog, de csak együtt sikerülhet

- zárta kampánybeszédét Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje.

A felszólalások után az Egységben Magyarországért megjelent képviselői együtt álltak színpadra és köszönték meg a jelenlévők részvételét.