Erdei Sándor Zsolt a szavazatvásárlásról: „Négyévente kihasználják a romákat, aztán nem foglalkoznak velük tovább”

Erdei Sándor Zsolt a szavazatvásárlásról: „Négyévente kihasználják a romákat, aztán nem foglalkoznak velük tovább”

Mint arról az Alfahír nemrég beszámolt, egy névtelenséget kérő zempléni roma férfi lapunknak részletesen elmesélte, a jelenlegi tervek szerint hogyan zajlik majd a szavazók lefizetése és szervezett szállítása Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5-ös számú választókerületében. Azoktól, akiket hasonlóval kerestek meg, az összekötők azt kérték, a Fideszre szavazzanak április 3-án.

„Úgy megy itt a kampány, hogy adnak 15 ezer forintot meg egy olcsó mobiltelefont, aminek van kamerája, aztán megmondják, hogy kire kell szavaznunk, azt kitöltjük, lefotózzuk, és amikor kivisszük a telefont a képpel, ideadják a pénzt”

- ecsetelte a választási csalás részleteit az informátor.

A választókerületben Hörcsik Richárdot indítja újra a Fidesz-KDNP, ellenfele az Egységben Magyarországért pártszövetség támogatásával induló, korábban Rokker Zsolttiként ismert előadóművész, Erdei Sándor Zsolt lesz.

Lapunk megkeresésére Erdei azt mondta, ő is hallott arról, hogy több településen is ki akarják használni a szegény sorsú embereket, valakinek 5 ezer, valakinek 10 ezer, de extrém esetben akár 30 ezer forintot is ajánlanak attól függően, hogy a szavazókörben mennyire fontos a – gyanú szerint fideszes – győzelem.

„Természetesen figyelni fogjuk azokat a szavazóköröket, ahonnan jelzéseket kaptunk arra vonatkozóan, hogy szervezetten fogják szállítani az embereket”

– közölte.

Az ellenzéki képviselőjelölt az Alfahírnek azt mondta, ezeket a szegény embereket négyévente újra és újra kihasználják ezekkel a néhány ezer forintokkal, majd többé nem foglalkoznak velük. Ugyanakkor úgy látja, a romák közül is sokan rájöttek már arra a Fidesz 12 éve tartó kormányzása alatt, hogy csak a NER-maffia hatalomban tartásáért van rájuk szükség.

„Ne legyenek kétségeink afelől, hogy ez választási csalás. Akkor is az, ha nem kreálnak belőlük ügyeket. Ráadásul a bűncselekményt nem csak a felbujtó, hanem az érintett választó is elköveti”

- hívta fel a figyelmet.

Hozzátette: nem látni tisztán, hogy a választók lefizetésére szánt pénzek milyen forrásból származnak, de nem lehet kizárni azt sem, hogy az olyan gazdasági megszorításoknak is közük van hozzá, mint amikor Sátoraljaújhelytől szolidaritás címszóval elvontak 300 millió forintot, majd annak lényegében nyoma tűnt, legalábbis Erdei szerint a megcélzott kistelepüléseken nem észleltek belőle semmit.

„Tudjuk, hogy működik a ’fekete kassza’, elvégre 2019-ben Miskolcon a Fidesz veresége után is belerokkantak az iratmegsemmisítők az éjszakai küzdelembe” – fogalmazott, megjegyezve, sok embernek a szabadsága múlhat azon, hogy marad-e a kormány, vagy pedig a bűncselekmények miatt elkezdődnek az elszámoltatások. Ennek elkerülésére ők tíz- és százmillió forintokat is szánhatnak – tette hozzá.

Egyébként Erdei szerint szánalmas, hogy egy református lelkész vezette kampányban olyan eszközökhöz nyúlnak, mint hogy a másik embert hazug módon lejárassák, plakátjait leszaggassák, megsemmisítsék vagy átragasszák. Egyúttal inkorrektnek és tisztességtelennek nevezte, hogy egy „keresztény, demokrata” kormány kiszolgáltatott emberek szavazatait akarja megvásárolni.

„Nagyon nehéz ilyen módszerek ellen küzdeni, de mi tisztességgel, becsülettel igyekszünk végig járni a választókerületet és személyesen elérni minden embert” – mondta lapunknak az ellenzéki összefogás jelöltje.