Hétfőn folytatódnak a béketárgyalások Törökországban

Hétfőn folytatódnak a béketárgyalások Törökországban

Hétfőn Törökországban folytatódnak a béketárgyalások Ukrajna és Oroszország között. Arról ugyanakkor egyelőre egymásnak ellentmondó információk érkeznek, hogy mire lehet számítani - írja a Guardian.

Volodimir Zelenszkij úgy fogalmazott, hogy reményei szerint az újabb megbeszélés késedelem nélkül elhozhatja a békét, Vadim Deniszenko belügyminisztériumi tanácsadó szerint azonban nem várható áttörés a legfontosabb kérdésekben.

Az ukrán elnök a hétvégén azt mondta: hajlandó tárgyalni Ukrajna semlegességéről és demilitarizációjáról, de arról nem, hogy szükség lenne az oroszok által emlegetett „nácimentesítésre”.

Kövesse velünk percről percre az eseményeket! ⤵️

Hétfőn Törökországban folytatódnak a béketárgyalások, folyamatosak a logisztikai hiányosságok az oroszoknál (percről percre)

Azóta a hetek óta tartó háborúban: Az ukránok nem teszik le a fegyvert, egyre több civil csatlakozik a sereghez. A NATO új harccsoportokat telepít Magyarországra, Bulgáriába, Romániába és Szlovákiába, hogy megerősítse a szövetség keleti régiójának védelmét. Nagy-Britannia hatezer rakétát, köztük páncéltörőket szállít Ukrajnának, és 25 millió font (11,2 milliárd forint) pénzügyi segítséget is nyújt az ukrán fegyveres erőknek.