Hangfelvételen, hogyan szervezik valakik Somogyban a mozgóurnás szavazást az időseknek

Hangfelvételen, hogyan szervezik valakik Somogyban a mozgóurnás szavazást az időseknek

Lapunk birtokába került egy minden bizonnyal Dél-Somogyban készült hangfelvétel, amelyen az hallható, ahogy egy ismeretlen férfi arról beszél egy rendezvényen többek előtt, miért kell minél több mozgóurnát gyűjteniük.

Kifejtette,

kétezer mozgóurnát céloztak meg választókörzeti szinten.

Mint kifejtette, erre azért van szükség, mert

"ha már begyűjtjük azoktól a választópolgároktól, akikről meggyőződtünk, hogy velünk vannak (...), akkor a választás napja előtt már gyakorlatilag annyi fix szavazatunk van, ahány mozgóurna-igénylőt begyűjtöttünk. És őket nem kell már mozgósítsuk a választás napján, mert bízhatunk abban, hogy hozzájuk ki fogják vinni a mozgóurnát, és meglesz az a szavazat".

Szerinte így óriási előnnyel tudnak indulni, még mielőtt megindulna a választás. Az eligazításon arra kérte azokat, akik részt vesznek az aláírásgyűjtésben, hogy minden idős 70 év fölötti választópolgárnál, aki egy picit nehezebben mozog, netán akadályoztatva van a mozgásában, vagy bármilyen olyan körülmény adódik, ami miatt nehezebben tudna eljutni a szavazófüléig, kérdezzenek rá, hogy akarnak-e részt venni a szavazáson ilyen formában.

Mint mondta, ezt úgy célszerű megtenni például, hogy "szeretne-e az otthonában szavazni?". A hangfelvétel tanúsága szerint kifejezetten azt kérte a jelenlevőktől, hogy

ne használják a mozgóurna kifejezést, mert az "egy picit olyan negatív csengésű", főleg az idős korosztálynál.

Helyette azt tanácsolta, ajánlják fel inkább úgy a procedúrát, hogy "szavazzon kényelmesen az otthonában".

"Itt a papír, Ön helyett kitöltöm, kettő perc az egész, Önnek csak alá kell írnia"

- mondta, hozzátéve, hogy

"ezt el szokták fogadni, és ez óriási segítség lesz nekünk a választás napján".

A férfi arról is beszélt, hogy a kollégái adtak mindenkinek egy mozgóurna igénylési lapot.

"Én arra kérem Önöket, hogy aki még nem fogott ilyet a kezében, az tekintse meg, nézze át, ismerkedjen a formával, mit, hova kell írni, és amikor már ott vagyunk a választópolgárnál, akkor már automatikusan tudjuk kitölteni, és akkor nem akkor kell bogarászni, mit hova kell írni. Óriási jelentősége lesz ennek, higgyék el!" - mondta.

Ander Balázs szerint országos jelenségről van szó

Megkerestük Ander Balázst, az Egységben Magyarországért Somogy megye 2-es számú választókörzetében induló jelöltjét, aki lapunknak elmondta, semmi közük a hangfelvételhez, soha nem nyúlnának ilyen nemtelen eszközhöz, és tudomása sincs arról, ki készíthette azt.

Így viszont már csak gyakorlatilag egyetlen politikai erőnek állhat az érdekében, jelesül a kormánypártnak, akiről jól tudjuk, hogy szinte végtelen mennyiségű aktivistahálózatával, pénzt nem sajnálva mindent bevet annak érdekében, hogy április 3-án megőrizze hatalmát. Országszerte jellemző ugyanis, hogy a Fidesz bevonja és zsarolja a polgármestereket, sőt még a közmunkásokat is a választási kampányba.

Néhány napja például egy fideszes polgármester bukott le, miközben gyalázkodó szórólapokat terített, ezért dühében rátámadt az őt videózó személyre és kiütötte kezéből a telefont. Az illető történetesen épp Ander kampányfőnöke volt.

Videó: agresszívvá vált az álhírek terjesztésével lebukott fideszes polgármester

Lebukott egy fideszes polgármester, miközben gyalázkodó szórólapokat terített, ezért dühében rátámadt az őt videózó személyre - derül ki Ander Balázs jobbikos parlamenti képviselő videójából. Az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás Somogy megye 2-es számú választókerületében induló jelöltje a videóhoz azt írta, Jankó Szabolcs, a börtönbüntetéssel fenyegetett Boldog István kormánypárti képviselővel kapcsolatban álló zákányi fideszes polgármester látható a felvételen, aki kiütötte Ander kampányfőnöke kezéből a telefont.

Az ellenzéki képviselő meglátása szerint a felvétel készülhetett volna bárhol, mivel a mozgóurnákkal kapcsolatos trükközés nem egy helyi, unikális dolog, hanem országos jelenség.

Hangsúlyozta, most vasárnap mindenkinek el kell mennie szavazni, mert a Fidesz ezerrel mozgósít, és a rezsim - amely az Unió második legszegényebb országává és legkorruptabb államává tette hazánkat - láthatóan foggal-körömmel ragaszkodik a hatalmához.

Ander Balázs: ne a haverokhoz menjenek a milliárdok, hanem a leszakadó térségeket támogassák!

„Mészáros szállodáira 18, a Nemzeti Bank felújítására 54, a Vadászati Világkiállításra pedig több mint 70 milliárd forintot adott a magyar állam. Az önök adójából!" - foglalta össze Ander Balázs, az Egységben Magyarországért jelöltje, aki Somogy megye kettes számú választókerületében indul.

Elmondta, természetesen nem törvénytelen lépés mozgóurnát intézni, ugyanakkor az aktív korosztálynak rá kellene döbbennie, hogyha most nem mennek el választani, és nem áldoznak tíz percet az életükből erre, akkor majd el kell menniük az országból, mert eldöntik helyettük a sorsukat 10-20, vagy akár 40 évre is.

Ander arról is mesélt, hogy ezen a héten szerdán lakossági fórumot tartott Róna Péterrel közösen, és a professzor világosan felvázolta a most vasárnapi választások tétjét, jelesül, hogy az biztos, hogy

a vasfüggöny le fog ereszkedni, a kérdés csak az, hogy mi melyik oldalára kerülünk. Moszkva vagy Nyugat? Ez a kérdés

- fogalmazott.

A jobbikos politikus emlékeztetett, 2018-ban a választókörzetében 20 ezer szavazattal győzött a fideszes Szászfalvi László. Felhívta a figyelmet arra, hogy

a hangfelvételen hallható kétezer mozgóurnás szavazat mindent eldönthet Somogy 2-ben.

Hozzátette, ha az ő választókörzetében ennyit szavazatot akarnak behúzni, akkor országos szinten adott esetben akár 200 ezer ezerről is beszélhetünk, ami abszolút döntő lehet.

Ander egyébként nemrégiben a fideszes politikai pedofília egy hihetetlenül szürreális formájáról számolt be, a jobbikos képviselő ugyanis a BarcsMédia videós beszámolójában szembesült azzal, hogy a hétéves kisfiát, Koppányt több gyermektársával együtt kivezényelték egy fideszes kampányeseményre, miután három kormánypárti politikus, Koós Csaba fideszes polgármester, Szászfalvi László KDNP-s országgyűlési képviselő, a térség kormánypárti képviselőjelöltje, valamint Bíró Norbert, a Somogy megyei közgyűlés fideszes elnöke úgy döntött, hogy kisgyermekek társaságában filmeztetik magukat a most átadott barcsi játszótéren.

Kivezényelték Ander Balázs gyermekét is, hogy a KDNP-s Szászfalvi László és társai előtt táncoljon

ezt írta ki Facebook-oldalára ma délelőtt Ander Balázs, az Egységben Magyarországért Somogy megye 2-es számú választókörzetében induló jelöltje. A szokatlan hangvételű poszt kapcsán megkérdeztük a politikust, aki a fideszes politikai pedofília egy hihetetlenül szürreális formájáról számolt be. Ander Balázs ugyanis a BarcsMédia videós beszámolójából szembesült azzal, hogy a hétéves kisfiát, Koppányt több gyermektársával együtt kivezényelték egy fideszes kampányeseményre.