Dudás Róbert: Afrika közepéig elérne húszezresekből Mészáros Lőrinc vagyona

Dudás Róbert: Afrika közepéig elérne húszezresekből Mészáros Lőrinc vagyona

Gyöngyösön folytatódott péntek délután Jakab Péter országjárása, ahol Dudás Róberttel, Heves megye 2-es számú választókerületének közös ellenzéki jelöltjével tartottak utcafórumot a Barátok terén, az érdeklődők pedig ismét szép számmal jelentek meg.

Ami viszont most rendhagyó volt, hogy sor került egy különleges performanszra is: ugyanis tizenegy darab dobozt állítottak ki, rajtuk Orbán Viktor arcképével illusztrált húszezresekkel - ezzel azt próbálták érzékeltetni a jelenlévőknek, mekkora becsült vagyonnal rendelkezik Mészáros Lőrinc. A mintegy 480-500 milliárd forintra rúgó összvagyon témáját Dudás Róbert bele is fűzte mondandójába a Mátrai Erőmű kapcsán, előbb azonban Jakab Péter szólt a gyöngyösiekhez.

Jakab Péter elöljáróban arról beszélt, őt az érdekli, hogy aki most eljött, szerinte jó eséllyel nem tétlenül akarja nézni, ami ebben az országban történik, hanem vasárnap, április 3-án igenis tenni akarnak azért, hogy Magyarország "végre ne néhány tolvajról szóljon, hanem azokról, akik ezt az országot felépítették, akik most építik, és akik majd építeni akarják".

Szóljon végre ez az ország a nyugdíjasokról, a melósokról, a fiatalokról, vagyis mindannyiunkról! Legyen Magyarország mindannyiunké!

- hangsúlyozta Jobbik elnöke, aki azt is kiemelte, hogy a választásokra meg kell győzni minél több embert.

Szavai szerint, ha ő maga csak a köztévéből tájékozódna, most azt gondolná, hogy "Gyöngyös környékén az a legnagyobb probléma, hogy túl sok gyöngyösi óvodás akar nemi átalakító műtétet".

Jakab rögtön hozzátette, hogy nem a köztévét nézi, mert semmi értelme, és "káros az egészségre". Szerinte az emberek így is nagyon jól tudják, mi a baj. Kifejtette, 

az a baj, hogy 400 forint egy euró; drága a benzin, ha van egyáltalán; elszálltak az élelmiszerárak, meg az ingatlanárak; az a baj, hogy a fejünk fölött robbanóanyaggal teli drónok repkedhetnek, a magyar kormány szerint meg nem kell csinálni semmit

- sorolta a Jobbik vezetője, aki azt is sérelmezte, hogy az ellenzéki pártszövetség és Márki-Zay Péter közösen csupán 5 perc megszólalási lehetőséget kap négyévente az M1-en.

Orbán Viktor hetente félórát tud beszélgetni a Kossuth Rádióban saját magával

- mutatott rá az aránytalanságra.

Felidézte a miniszterelnök által a rádióban elmondottakat, miszerint most, hogy válság van, egyvalamit kell csinálni, semmit, stratégiai nyugalomra van szükség. 

Magyarán a kormány bejelentette, hogy ezekben a válságos időkben nem kell csinálni semmit. Az a kormány, amelyik nem tesz semmit egy válságos időben, az a kormány nem létezik, nem működik. Magyarországnak nincs működő kormánya

- emelte ki Jakab, aki szerint ehelyett egy maffia működik, akik a csalástól sem riadnak vissza.

Érvelése szerint képesek legyőzni őket, amihez az igazságon túl az összefogás eszköze is adott az ellenzék kezében, ahogy az a 2019-es önkormányzati választáson is sikerült.

Úgy összefogtunk, ahogy korábban még soha, és négymillió magyarnak lett ellenzéki polgármestere: Budapesten, Ózdon, Miskolcon, Dunaújvárosban, és sorolhatnám

- fűzte hozzá.

Aláhúzta azt is, hogy szerinte aki nem az ellenzék közös listájára szavaz, Orbán Viktort fogja hatalmon tartani. Mint fogalmazott,

"akinek baja van Márki-Zay Péterrel, annak nincsen nagy baja Orbán Viktorral, meg az ő rendszerével".

Jakab Péter kifejtette, az ellenzéki pártok fegyvere az összefogás, míg a kormánypártoké az "oszd meg és uralkodj" elve. Szerinte velük szemben az ellenzék egészen más értékeket adott ennek a nemzetnek. 

Akit ez a rezsim megtámad, számíthat a segítő jobbunkra. Legyen az ukrán menekült, legyen az kárpátaljai magyar menekült, legyen az Iványi Gábor, vagy épp a sztrájkoló pedagógusok

- tette hozzá.

Az ellenzéki pártelnök arra is kitért, hogy a korrupció minden országban jelen van, de nem mindegy, hogy azt üldözik, vagy elvárják.

Valódi rendszerváltásra van szükség, az pedig a valódi elszámoltatással fog kezdődni. Nem tudjuk, és nem is akarjuk megspórolni!

- jelentette ki Jakab, hozzátéve, hogy "aki legalizálni akarja a lopást, azt jobb helyen bűnrészesnek hívják" - célzott ezzel Polt Péterre.

A Jobbik elnöke úgy látja, lesz majd miből dolgozniuk kormányra kerülésük esetén, bár az államkassza nem lesz tele, de nem is lesz üres. Emellett pedig a korrupció felszámolása révén megnyílik a EU helyreállítási alapjának 6000 milliárd forintja is. Jakab szerint ez a pénz most vasárnapra vár, hogy lehívható legyen, és emelni lehessen belőle a családi pótlékot, a minimálnyugdíjat, továbbá visszavezetni a nyugdíjak svájci indexálását, legalább az alapvető élelmiszerek áfáját 5 százalékra mérsékelni, csökkenteni az szja-t, bérlakásokat építeni.

És elkezdeni megteremteni azt a jóléti Magyarországot, amit 32 évvel ezelőtt az úgynevezett rendszerváltók megígértek

- vetítette előre a Jobbik vezetője.

Hozzuk el a szabadságot és a jólétet minden magyarnak! 

- zárta szavait Jakab Péter.

Dudás Róbert elsősorban elmondta, a hazai infláció uniós szinten a legmagasabb, és bár hivatalos adatok szerint kilenc százalék, de több élelmiszer, illetve az építőanyagok esetében a drágulás mértéke ennek a többszörösét jelenti. Előbbinél 20-40, míg utóbbinál akár 100-200 százalékos áremelkedés is történt az utóbbi időben - mutatott rá. 

A Jobbik alelnöke emlékeztetett, az üzemanyagárak befagyasztását ő maga már több mint fél éve javasolta a Parlamentben, háromszor is, de mindannyiszor lesöpörték arra hivatkozva, hogy az képtelenség. Egy hétre rá viszont a kormány állt elő ezzel, csakhogy nem a nagy-, hanem a kiskereskedelmi árplafont vezették be, ezzel nehéz helyzetbe sodorva a kisebb benzinkutakat.

Csirkefar-háttal üzennek az embereknek, mondván, a csirkefar-hát az, ami nektek való, nektek jár, ők meg eszik azt, amit. Szégyen!

- világított rá a kontrasztra az ellenzéki politikus.

Az Egységben Magyarországért jelöltje arról is beszélt, hogy vidéken most is sokan kénytelenek fával fűteni, ezért a tüzelőanyag áfacsökkentését is javasolta. A kormánypártok azonban ennek sem engedtek teret, ahogy például az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésének sem. Ez szerinte jól jelzi, hogy mennyire nem érdekli őket mindez kampányidőszakban sem, és hogy mennyire elégedettek a saját politikájukkal. 

Dudás Róbert felidézte, a KSH legutóbb azt hozta ki, hogy 462 ezer forint az átlagbér, miközben vidéken az emberek nem ezt érzékelik. Úgy véli, a fideszes képviselőknek is ki kéne mozdulniuk a komfortzónájukból, elmenni a körzetükbe, és fogadóórákat kéne tartaniuk a választóiknak, hogy meghallgassák, milyen problémákkal küzdenek, ám ők ezzel nem foglalkoznak. 

Mint érvelt, teljesen elvesztették a realitásérzéküket, mivel sok esetben még egy családnak sincs havonta ennyi jövedelme.

A Jobbik országgyűlési képviselője emlékeztetett, eközben Orbán Viktor vagyonbevallása szerint a kormányfőnek egy fillér megtakarítása sincs, de a családok milliókat tudnak szerinte spórolni.

Innen, Gyöngyösről üzenem neki, ha 32 év parlamenti képviselőség, 16 év miniszterelnökség után nincs 10 fillér megtakarítása sem, akkor váltson munkahelyet, mert rosszat választott

- üzente meg a miniszterelnöknek.

Dudás Róbert ezután a Mátrai Erőműre terelte a szót. Az erőmű és a munkahelyek megmentése szerinte nem lehet kérdés, főleg ilyen embert próbáló munkakörülmények közt.

Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az erőmű működjön, minden ember számára legyen munkalehetőség

- szögezte le, hozzátéve, hogy azok a bányászok, akik nyugdíjkorhatár közelében járnak, több évtizednyi munkaviszonnyal, őket nem nem átképezni kell, hanem fel kell ajánlani a nyugdíjazás lehetőségét.

Felidézte, az erőművet átvette Mészáros Lőrinc a korábbi német tulajdonostól úgy, hogy jókora összeg volt a nyereségalapban felhalmozva. Ezen a ponton Dudás rátért Mészáros vagyonára, és a mostani demonstratív akciójára. A jobbikos politikus a fiktív húszezres címletekkel körberagasztott dobozokkal azt igyekezett szemléltetni, hogy milyen hatalmas összeggel gyarapodott az egykori felcsúti polgármester vagyona.

Mint elmondta, egy doboz 56 kilogramm lenne, ha teli lenne húszezresekkel, és az lenne egymilliárd forint, ez most tizenegy doboz.

Gondoljanak bele, ez a tizenegy doboz, amit kitalicskázott csak a Mátrai Erőműből, de nem ennyi ám az ő vagyona, hanem ezt még meg kell szorozni mondjuk 48-cal.

480-500 milliárd forintot, hogyha húszezresekben hosszában egymás mellé letesszük, az 3850 kilométer, és nagyjából Afrika közepéig tudnánk elgyalogolni rajtuk

- világított rá Dudás Róbert, aki azt is megjegyezte, hogy az erőmű átalakításához 500 milliárdra van szükség, ami az EU klímavédelmi alapjában rendelkezésre áll, a jelenlegi Fidesz-kormány viszont ezt nem kapja meg.

Az erőmű megmentéséhez a kormányváltáson keresztül vezet az út, különben nem lesz rá forrás

- jelentette ki.

Az ellenzéki képviselőjelölt úgy látja, az uniós pénzekből az általa felvázolt adócsökkentések is megvalósíthatók. Fejenként másfél millió forint, ami most Brüsszelben be van ragadva, mert a korrupció miatt nem adja oda a jelenlegi kormánynak - tette hozzá.

Dudás Róbert szerint a másik lehetőség az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, mivel ezermilliárdok folynak el éves szinten korrupciós csatornákon.

Mindenfajta korrupciót elutasítunk, és mindenfajta korrupciót üldözni fogunk, ehhez viszont kormányváltásra van szükség!

- nyomatékosította az Egységben Magyarországért gyöngyösi jelöltje, aki azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy április 3-án nem szavazás, hanem választás lesz, mert választanunk kell, és el kell mennie minél több embernek.

Győzzünk azért, hogy győzzön Magyarország!

- zárta gondolatait Dudás Róbert.

 

 

Afrikáig lehetne gyalogolni Mészáros Lőrinc húszezresein

Gyöngyösön folytatta országjárását a Jakab Péter, ahol a Jobbik alelnöke az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje. Dudás Róbert dobozokkal szemléltette...