Az utolsó pillanatban bejelentették, hogy elmarad az ország egyetlen jelölti vitája is

Az utolsó pillanatban bejelentették, hogy elmarad az ország egyetlen jelölti vitája is

Hajnal Miklós, Hegyvidék és Bel-Buda (Budapest 3-as körzet) ellenzéki képviselőjelöltje, a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Hegyvidék TV lemondta a képviselőjelöltek vitáját, így nem tud kiállni Fürjes Balázzsal vitázni. Ezzel dugába dőlt az ország egyetlen választókerületi vitájának terve.

 {block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Az ellenzéki jelölt szerint szürreális körülmények között ment volna csak bele Fürjes a vitába, hiszen a Hegyvidék TV-ben közönség nélkül, néhány órával az urnák nyitása előtt szerették volna megrendezni. „A vitát szombat délután – tehát néhány órával az urnák nyitása előtt – adták volna le a korlátozott elérésű Hegyvidék TV-n, előre ismeretlen időpontban, más felvétel nem készülhetett volna, az internetre nem töltték volna fel, továbbközölni pedig csak a Hegyvidék TV engedélyével lehetett volna.

Hajnal végül péntek este kapott egy e-mailt arról, hogy a Hegyvidék TV lemondja a szombatra tervezett vitát az alábbi magyarázattal:

A Hegyvidék Tv több mint három héttel ezelőtt megkereste a képviselőjelölteket és felajánlotta, hogy megszervezi és lebonyolítja az országgyűlési választáson induló hegyvidéki és bel-budai képviselőjelöltek tévés vitáját. Ennek érdekében az elmúlt hetekben a televízió megszervezte a jelöltek, illetve képviselőik többszöri személyes egyeztetését. A Hegyvidék Tv tudomásul veszi, hogy nem lett volna biztosított mind a hat jelölt részvétele, illetve nem született megegyezés a vita minden lényeges feltételében. Így az a kezdeményezésünk, hogy a hegyvidéki választók a választókerületünkben induló valamennyi jelöltet megismerhessék egy általunk szervezett vita keretében, sajnos most nem járt sikerrel.