Halálosan megfenyegették, rendőri védelmet kér az újságíró, aki beszámolt az elégetett erdélyi szavazólapokról

Halálosan megfenyegették, rendőri védelmet kér az újságíró, aki beszámolt az elégetett erdélyi szavazólapokról

Parászka Boróka, erdélyi magyar újságíró a közösségi oldalán jelezte, hogy halálos fenyegetések érik, mióta a magyar sajtóban elsőként beszámolt a Maros megyei Jedd mellett talált szavazólapok maradékairól - vette észre az Azonnali.

Az újságíró posztjában arról ír, hogy a következő lépéseket teszi meg maga és családja védelmében:

1. minden halállal, erőszakkal fenyegető üzenetet mentek, feljelentést teszek a marosvásárhelyi rendőrségen valamint védelmet kérek.

2. a lakcímem nem nyilvános, panaszt teszek mindenki ellen, aki a sajtóban beazonosíthatóvá teszi a lakcímemet, és illetéktelenül nyilvánosságra hozza azt.. Megillet a nyugodt és biztonságos magánélethez való jog. És nincs az a választási kampány, amellyel indokolni lehet ezt a fenyegetést, zaklatást.

Parászka Boróka posztjában jelezte, hogy a szavazólapokat a punctul.ro újságírói találták meg a jeddi úton és ő csak a helyszínelő rendőrök kiérkezését követően érkezett a helyszínre, közelebbről már nem is tudta megvizsgálni a szavazólapokat.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy azon az úton, ami mellett a szavazatokat megtalálták (Marosvásárhelyről Nyárádszereda felé) éppen a szavazólapokat begyűjtő marosvásárhelyi "Demokrácia-központ" autói járnak rendszeresen, hogy a csíkszeredai konzulátusra szállítsák azokat.

Ezúton is, és hivatalos levélben is kérem a marosvásárhelyi Demokrácia-központ vezetőjét tisztázza: milyen védelem mellett szállítják a szavazólapokat? Történt-e bármilyen rendkívüli esemény a március 30-i szállítmány esetében? Indítanak vizsgálatot annak érdekében, hogy tisztázzák: kerülhettek-e a szavazólapok a marosvásárhelyi Demokrácia-központ szállítmányából a jeddi útra? Garantálják-e a marosvásárhelyiek számára, hogy a leadott szavazatokhoz senki, illetéktelenül nem fér hozzá, a borítékok sértetlenül jutnak el a szavazatszámlálókhoz? Melyek ezek a biztonsági intézkedések és garanciák?

- tette fel kérdéseit a szervezet vezetője felé.

Ahogy arról az Alfahíren is beszámoltunk, csütörtökön az ellenzéket támogató, kitöltött és elégetett szavazólapok maradékait találták meg a Marosvásárhelyt Jedd községgel összekötő országút mellett. A TASZ az eset nyilvánosságra kerülése után választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tett.