Jakab Péter is leadta a voksát: "Eljött az a nap, amikor le tudjuk őket váltani!"

Jakab Péter is leadta a voksát: "Eljött az a nap, amikor le tudjuk őket váltani!"

Az elmúlt négy évben annyiszor, de annyiszor kérdeztétek meg, hogy Péter, mikor váltjuk már le őket. Na, most! Eljött az a nap, amikor le tudjuk őket váltani, ehhez viszont szavazni kell

- ezzel kezdte szavazásra buzdító videóját Jakab Péter, melynek során a Jobbik elnöke maga is leadta a voksát.

A szavazóhelyiségbe belépve Jakab Pétert egy percekig tartó sorbaállás fogadta, amit jó jelként értékelt. Az ellenzéki pártelnök az Egységben Magyarországért szövetség listájára és közös egyéni jelöltjére szavazott, a kormány népszavazására azonban érvénytelenül voksolt.

Miután elhagyta a szavazókört, Jakab kijelentette:

Megcselekedtük azt, amit megkövetelt a haza, és nektek is meg kell cselekedni a mai napon. 12 év nyomorúságát, 12 év néphülyítését, 12 évnyi fosztogatást zárhatunk ma le, véget vethetünk a korszaknak, és a mai naptól kezdve új irányt szabhatunk Magyarországnak. A szegénység és a félelem útjáról végre a szabadság és a jólét útjára léphetünk. Visszatérhetünk oda, ahová tartozunk, egy békés és biztonságos Európába.

A Jobbik-elnök arra is emlékeztetett, hogy csak ma lehet részt venni az országgyűlési választásokon, szavai szerint szavazni "holnap már késő, holnapután meg pláne".

Ma nyílt meg a demokráciakapu, gyertek át rajta, és teremtsünk egy jobb Magyarországot!

- bátorított a szavazásra végül Jakab Péter.