A kormánypárti politikusok is leadták szavazatukat, de a népszavazást nem nagyon emlegették

A kormánypárti politikusok is leadták szavazatukat, de a népszavazást nem nagyon emlegették

A kormány tagjaitól is is reggel óta jelennek meg posztok a közösségi oldalaikon arról, miként adták le szavazatukat. Jellemzően igyekeztek családosan, házastársukkal és gyermekeikkel mutatkozni. Érdekes viszont, hogy a párhuzamosan zajló népszavazásról nem különösebben ejtett szót mindegyikük.

Cikkünk folyamatosan frissül...

Mint arról délelőtt beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel 8 óra után Budapest XII. kerületében, a Zugligeti Általános Iskolában adta le szavazatát. A kormányfő feleségével, Lévai Anikóval érkezett a szavazókörbe.

Orbán Viktor is leadta a szavazatát, szerinte tisztességes és fair a mai választás

Orbán Viktor miniszterelnök is leadta szavazatát vasárnap reggel 8 óra után Budapest XII. kerületében, a Zugligeti Általános Iskolában. A kormányfő feleségével, Lévai Anikóval érkezett a szavazókörbe. 

Az épületből kilépve aztán újságírók gyűrűjében válaszolt néhány kérdésre. Talán a legmeredekebb állítása az volt, hogy szerinte

„ez egy tisztességes és fair választás, mindenkinek volt esélye, hogy meggyőzze a magyar választókat”.

Részletek a cikkünkben.

Lázár János

A fideszes Lázár János is leadta szavazatát. Közösségi oldalán az írta, a békére és a biztonságra szavazott, illetve arra is, hogy legyen jobb vidéken élni. "Hogy érvényt szerezzünk annak a programnak, amely több fejlesztést biztosít a vidéki településeknek és több lehetőséget a vidéki embereknek" - tette hozzá.

"Arra kérem Önöket, hogy ma mindenképp menjenek el szavazni, dacoljanak a lejárató kampánnyal és a rossz idővel is. Támogassák a Fideszt! Ez a körzet most az egész ország" - fogalmazott posztjában.

Varga Judit

Családjával ment szavazni a Pegasus-botrány árnyékában tevékenykedő igazságügyi miniszter, aki közösségi oldalán arról írt, hogy szerinte soha nem volt még akkora tétje a választásoknak az elmúlt 30 évben, mint mo

Közölte, "a baloldal felelőtlen kijelentéseivel folyamatosan békétlenséget szül, ami a háború előszobája", ő viszont három fiúgyermek édesanyjaként a békét választja.

Szijjártó Péter

Szűkszavúan, a már jól ismert kommunikációs panelt felmondva számolt be a külügyminiszter arról, hogy leszavazott családja körében.

Varga Mihály

A pénzügyminiszter két fiával ment el leadni a szavazatát. Mint írta: "Bár havazott, a fiú-részleg szavazott!"

Kocsis Máté

A Fidesz országgyűlési képviselője és frakcióvezetője szerint ma nemcsak jövőt választunk, hanem döntünk háború és béke kérdésében is. "Aki a békét és biztonságot választja, az szavazzon a Fideszre, Józsefvárosban és Ferencvárosban pedig Sára Botondra!" - írta posztjában.