Karcagon veréssel fenyegették meg a delegáltat, aki a szavazók szállítását videózta

Karcagon veréssel fenyegették meg a delegáltat, aki a szavazók szállítását videózta

Egy veréssel megfenyegetett szavazatszámláló küldött videót az Alfahírnek arról, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 3-as számú egyéni választókerületben több kisbusszal is szállították a szavazókat. 

A történtekre Karcagon, a Vízművek nevű szavazókörben került sor, ahol a videót készítő választási delegáltat veréssel fenyegették meg csak azért, mert felvételt készített a szavazók szállításáról, ami nagy valószínűséggel szervezett módon zajlik.

Veréssel fenyegették meg az egyik választási delegáltat Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Több kisbusszal szállították a szavazókat, az egyik szavazatszámlálót veréssel fenyegették meg.

A videón is látszik, hogy fehér kisbusszal viszik a környék lakosait, majd a következő jelenetben látni, ahogy egy sárga kisbuszból kipattan egy roma választópolgár, aki felháborodottan csekély kulturáltsággal kiabál trágár módon, miközben sietve közelít a felvételt készítő szavazatszámláló bizottsági tag felé.

Ahogy az hallható, a "kirúgom a kezedből" és a "takarodj az anyádba" a visszafogottabb mondatok közé tartoztak. A delegált eközben hátrálni kezdett a videózást kifogásoló fenyegetőző elől, és arra próbált hivatkozni, hogy hivatalos személynek számít.

A még jelenleg is zajló országgyűlési választásokon az érintett körzetben Lukács László György ellenzéki és F. Kovács Sándor kormánypárti jelölt mérkőzik meg egymással az egyéni mandátumért.