DK: Nem Gyurcsány, hanem Márki-Zay Péter a kétharmad felelőse

DK: Nem Gyurcsány, hanem Márki-Zay Péter a kétharmad felelőse

Barkóczi Balázs, a DK megválasztott országgyűlési képviselője Facebook-posztjában más ellenzéki vezetőkhöz hasonlóan Márki-Zay Péter sorozatos botrányait nevezte meg az ellenzéki összefogás választási eredményének okozójaként.

A Demokratikus Koalíció politikusa szerint Gyurcsány Ferenccel jobb eredményt ért el az ellenzék, mint Márki-Zay Péterrel, ráadásul Gyurcsány a miniszterelnök-jelölt kérésére nem szerepelt sokat a kampányban.

"Látom, hogy a vereség után néhány ellenzéki is Gyurcsány Ferencet emlegeti, mert könnyebb és megnyugtatóbb nekik az a tudat, hogy ő a hibás ezért a választási vereségért, nem pedig Márki-Zay Péter. Hadd hívjam fel a figyelmüket egy apró összefüggésre. Mert valóban van itt egy Gyurcsány-szál a háttérben, csak nem úgy, ahogy elsőre gondolják, meg nem is annyira a háttérben:

2019. önkormányzati választás - Nincs Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc pedig felszántja az országot az egész kampányban. Eredmény: masszív ellenzéki győzelem, nyertünk Budapesten, Miskolcon, Pécsen, Tatabányán, Salgótarjánban, Egerben és Szombathelyen.

2022. országgyűlési választás - Gyurcsány Ferenc nem folytathat országos kampányt, mert erre kéri Márki-Zay Péter, aki végigkampányolja az országot. Eredmény: kétharmados Fidesz-győzelem, a 2019-ben megnyert városok jelentős többségében veszített az ellenzék."

- írta.

Tessék levonni a következtetéseket! Ha nem nézünk szembe az igazsággal, tanulni sem fogunk belőle: Márki-Zay Péter a kétharmad felelőse – jelentette ki Barkóczi Balázs.