Megépülhet a NER brutális méretű tehetséggondozója a Gellért-hegy oldalában

Megépülhet a NER brutális méretű tehetséggondozója a Gellért-hegy oldalában

Biztos, ami biztos a választások előtti utolsó munkanapon megadták az építési engedélyt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) új épületének – szúrta ki a Népszava.

Az is kiderült, hogy a kormány kiemelt beruházássá minősítette az építkezést és a kormányrendelet szerint ezzel a terület akár 70 százaléka beépíthetővé vált, akár tízemeletes panelház magasságú építményekkel.

Az április 1-én hozott, majd kedden nyilvánossá tett határozat szerint Kosztyu Anikó, a fővárosi kormányhivatal kiemelt építési ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője megadta az engedélyt az új épületegyüttes építésére és a tereprendezésre. Azaz megépülhet a fideszes tehetséggondozási központ új, brutális méretű épülete.

Szalai Zoltán főigazgató szerint azért a jelenlegi épülethez köthető történelmi múlt és a terek kialakítása nem felel meg az MCC programjának és céljainak, ezért van szükség az új épületre.

Az MCC még 2021 elején írta ki a tervpályázatot, márciusban pedig kiderült, hogy a nyertes a Néprajzi Múzeumot, a Duna Arénát és az Atlétikai Stadiont is tervezi Napur Architect iroda, valamint az Operaház és a Karmelita kolostor felújítását végző Hello Wood Zrt. és a ZDA-Zoboki Építésziroda lett.

A Napur végül 2,36 milliárd forintért vállalta a kollégiumot, az oktatási és rendezvényközpontot, valamint irodákat magába foglaló új főépület teljes körű engedélyes és kiviteli terveinek elkészítését, illetve az összes szükséges engedély beszerzését.

A hatalmas épület látványterveit ITT tekintheti meg.