Forma-1: Leclerc az élen, Latifi megint balesetezett, de ezúttal nem az ő hibája volt

Forma-1: Leclerc az élen, Latifi megint balesetezett, de ezúttal nem az ő hibája volt

Az elbambuló Lance Stroll, valamint Fernando Alonso technikai hibája tarkította a Forma-1 Ausztrál Nagydíjának időmérő edzését, melyet végül a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc nyert meg a Red Bull két versenyzője, Max Verstappen, illetve Sergio Pérez előtt.

Az időmérő első felvonásában egy baleset borzolta a kedélyeket. Nicholas Latifi elengedte Lance Strollt, aki azonban utána lelassított, ezért a Williams pilótája vissza akarta őt előzni. Az Aston Martin kanadai pilótája azonban szó szerint elbambult, a szűk kanyarban tett egy rossz kormánymozdulatot, így a két autó összeütközött, ami miatt jó pár percre le is kellett állítani a kvalifikációt.

A Q1-ből a két ütköző pilótán kívül Alexander Albon, Kevin Magnussen, valamint Sebastian Vettel búcsúzott.

A kvalifikáció második részében különösebb izgalom nem volt, kiesett Pierre Gasly, Valtteri Bottas, Juki Cunoda, Küan-ju Csou és Mick Schumacher.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A Q3-ban az addig remek autózást bemutató Fernando Alonso kötött ki a gumifalban, mint kiderült, autója „bentragadt” négyes sebességi fokozatban, ez a technikai hiba okozta a kétszeres világbajnok kiesését.

Az újraindítást követően Charles Leclerc és Sergio Pérez vívott nagy csatát, a két pilóta között ekkor csupán 1, azaz egy ezredmásodperc volt a különbség. Ezután Pérez csapattársa, a világbajnoki címvédő Max Verstappen átvette a vezetést, de Leclerc erre is rá tudott pakolni egy lapáttal, és végül a Ferrari pilótája több mint negyed másodperccel bizonyult jobbnak Verstappennél.

Pérez maradt a harmadik, a negyedik helyen Lando Norris, az ötödiken Lews Hamilton, a hatodikon George Russel végzett. Hetedik lett Daniel Ricciardo, nyolcadik Estban Ocon, kilencedik pedig a másik Ferrarival Carlos Sainz. Fernando Alonso a rajtkocka tizedik helyét foglalhatja el a magyar idő szerint vasárnap reggel 7 órakor rajtoló futamon.