Húsvétvasárnap hűvösebb időre számíthatunk

Húsvétvasárnap hűvösebb időre számíthatunk

Hazánk középső országrészében és a délnyugati megyékben is csökken a felhőzet, hajnalra a legtöbb helyen kiderül az ég - ezzel kezdi szombat délután közzétett időjárás-jelentését az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Előrejelzésük szerint a várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig, illetve hajnalig a következőképp alakul. Éjszaka a középső és délnyugati megyékben lehetnek felhősebb területek. Az éjszaka első feléig a középső megyékben fordulhat elő zápor, egy-egy helyen zivatar. Vasárnap felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, ekkor a keleti, északkeleti részeken fordulhat elő zápor. 

Éjszakára veszít erejéből a légmozgás, amely vasárnap északkeletire fordul, és újra nagy területen megerősödik, a délkeleti megyékben viharos lökések is lehetnek - írták, majd hozzátették: 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, de a szélvédett, derült északi völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 és 15 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán a csapadékintenzitást és a szélsebességet, valamint a pénteki hidegfront átvonulását az ország területén térképen is ábrázolták.