Megszavazták a Corvinus teljes átalakulását

Megszavazták a Corvinus teljes átalakulását

Bár nemrég modellváltáson esett át az egyetem, azonban a vezetés szerint akkor ugyan megszüntették a karokat, de az intézeti struktúra „mélyreható reformja még nem történt meg”, és ezt most szeretnék elérni.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az új átalakulás részleteiről csak a húsvéti szünet előtt értesítették az oktatókat, akiknek egy tizennégy oldalas dián foglalták össze ennek lényegét, miszerint az egyetem tizenegy intézetét egy „könnyebben működtethető” felállásra cserélnék.

Teljes átalakításon eshet át a Corvinus Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) vezetése teljes oktatási és kutatási szervezetét érintő átalakítást jelentett be - írja a 444. A lap szerint ezt egy rövid prezentációban küldték szét a munkatársaknak. A prezentáció szerint a mostani átalakítás egy korábbi kezdeményezés része, amelyben megszűntek az egyetem önálló karai, így csak intézetek és tanszékek működtek.

Az Index értesülései szerint a szünet után az egyetem szenátusa,

tizenöt igen, hat nem és négy tartózkodás mellett jóváhagyták a változtatásokat.

A Corvinus közleménye szerint a szenátusi ülésen volt némi vita, mint írták, „elsősorban az átalakítás időzítéséről és a kollégáknak a változásokban való bevonódásáról”.

„Aktív két hónapos folyamat elé néz az egyetem közössége”

– írják a közleményben, kiemelve, hogy a jóváhagyott koncepció csak az átalakítás főbb kereteit, irányait határozza meg, az új struktúrát az új intézményvezetőkkel együtt véglegesítik majd, de ez a koncepcoó sem lesz kőbevésve, ugyanis az átalakítás egyik fő célja, hogy rugalmasabb, könnyen módosítható felállás alakuljon ki.