Gulyás Gergely: öt ember érintett a pénzügyminisztériumi vesztegetésekben

Gulyás Gergely: öt ember érintett a pénzügyminisztériumi vesztegetésekben

Ahogyan már beszámoltunk róla, szerdán derült ki, hogy újabb korrupciós botrány miatt nyomoz a vádhatóság.

„A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt a mai napon őrizetbe vette a Pénzügyminisztérium három pályázatkezelő munkatársát”

– derült ki az mfor.hu-nak küldött minisztériumi közleményből, a szaktárca azonban ennél többet nem árult el.

Vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt őrizetbe vették a Pénzügyminisztérium három munkatársát

Újabb kormányzati korrupciós botrány miatt nyomoz a vádhatóság. A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt a mai napon őrizetbe vette a Pénzügyminisztérium három pályázatkezelő munkatársát - derült ki az mfor.hu-nak küldött minisztériumi közleményből. A szaktárca ennél többet nem árult el, így marad a találgatás, hogy milyen szinten zajlott a vesztegetési ügy a Pénzügyminisztériumban.

Csütörtökön aztán a főügyészség közölte az MTI-vel, hogy a 18 embert hallgattak ki a hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben. A közleményből kiderült az is, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség több mint huszonöt helyszínen végzett kutatást, ahol „lefoglalással és zár alá vétellel nagy összegű vagyon biztosítása történt meg”. Az eljárásban tizennyolc személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség, hét gyanúsított őrizetét rendelte el és közülük hat személy letartóztatásának elrendelését indítványozza. A kényszerintézkedések elrendeléséről pénteken dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája.

Korrupció a Pénzügyminisztériumban: 18 embert hallgattak ki

A Központi Nyomozó Főügyészség tizennyolc embert hallgatott ki a hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben; a gyanú szerint az elkövetők vesztegetéssel részben az állami költségvetésből, részben európai uniós forrásból finanszírozott pályázatokkal kapcsolatban követtek el korrupciós bűncselekményeket - közölte a főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Ezt követően a csütörtöki kormányinfón az RTL.hu arra kérte Gulyás Gergelyt, hogy kommentálja a tízmilliárd forintos nagyságrendű vesztegetési ügyeket, amelyben három pénzügyminisztériumi dolgozót is előzetes letartóztatásba helyezték.

A miniszter elárulta, hogy öt ember érintett a vesztegetésekben, akik közül a legmagasabb rangú egy főosztályvezető. Viszont Gulyás hangsúlyozta, hogy az ő tudomása szerint „lényegesen kisebb csalásokról van szó”.

„A korrupcióval szembeni zéró toleranciát azonban a minisztériumokon belül is érvényesíteni kell”

– szögezte le Gulyás.