A bíróság is kimondta, hogy az Origo 27 cikkében hazudott Juhász Péterről

A bíróság is kimondta, hogy az Origo 27 cikkében hazudott Juhász Péterről

Pert vesztett az Origo is, a legmocskosabb szennylap. Az eleje tény, a második rész csupán a véleményem, nem tudnám bizonyítani, hogy a legmocskosabb, mert erős a verseny. Csak abból következtetetek erre, hogy ez volt az a nagy nyilvánossághoz eljutó internetes felület, amelyik belevágott annak a hazugságáradatnak a terjesztésébe aminek a vége több mint 2500 megjelenés lett különböző kormányirányítás alatt álló nagy elérésű propaganda lapokban. Ezeket, mint tudjuk, Rogán irányítja Orbán hatalmának érdekében. Az Origo az első napon 6 darab írást közölt, ezek mindegyikéről, ahogy a többiről is kiderült, hogy teljes egészében hazugság volt

- írja Juhász Péter Facebook-oldalán. Az Origoval szemben is 100 százalékban állapította meg a bíróság a pernyertességét Juhásznak, aki mint írja, "27 pontban marasztalták el ezt a mocsadék társaságot, egyetlen pontban sem maradt kétely a bíróban, hogy igazam van, így minden pontban helyt adott a keresetemben kifogásolt állításokkal kapcsolatban".

Juhász Péter még a 2018-as kampányban az Origon róla megjelent cikk miatt perelt, mely azt állította, hogy Juhász összeverte három gyermekének anyját.

Juhász hozzáteszi,

nem csak nekem, de a családomnak, a gyerekeimnek is fontos egy ilyen ítélet. Mert sokan a legjobb szándékú emberek közül is elhiszik az ilyen állításokat, ha sokat szajkózzák. Márpedig az orbáni propaganda termékei több mint 2500 alkalommal tálalták ezeket a rágalmakat a nyilvánosság elé.

Majd azt írja posztjában: "nyilván egy ilyen ítélet, ahogy az előző kettő is csak kevéssé kárpótol. Se nem jut el annyi emberhez, mint az eredeti kampány, se nem olyan erővel. De azért fontos, hogy te is és a később felnövő gyermekeim is megismerhessék a valóságot. Hogy ugyan vannak emberek, akik ártani akarnak másoknak, de az apjuk nem ilyen. Az ilyen emberek a 888, a Ripost az Origo, és egyéb szennylapoknál dolgoznak. Nem csak ott, de ott biztosan. Ők azok a silány minőségű propagandisták akiknek a közreműködése nélkül nem működne az orbáni politika. Ezek a hitvány emberek állítják elő a konkrét tartalmakat amikkel nyilvánvalóan tudják, hogy más emberek lelkébe, békességébe, magánéletébe gázolnak bele. Sokszor, mint az én estemben, ártatlan gyerekekébe is. Ha már szakmai megbecsülés és erkölcsi elismerés nem övezi a tevékenységüket, remélem azért ők maguk büszkék rá, hogy pénzért bármire hajlandóak. Ismerd meg a nevüket, ők az Origo propagandistái".