Ötször érték vezetésen a rendőrök az eltiltott férfit, mire végre kattant a bilincs

Ötször érték vezetésen a rendőrök az eltiltott férfit, mire végre kattant a bilincs

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya őrizetbe vette azt a férfit, akit öt alkalommal értek tetten a rendőrök, miközben jogerős eltiltás hatálya alatt vezetett gépjárművet – írta a rendőrség honlapja, egyúttal rávilágítva arra is, hogy milyen kevés következménye van a jogosítvány bevonásának.

A járőrök 2022. április 21-én 9 óra 7 perckor Salgótarjánban, a Csokonai úton ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő 19 éves férfit. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a sofőrt a Nagykátai Járásbíróság jogerősen 2022. szeptember 27-ig, valamint a Salgótarjáni Járásbíróság határozatával 2022. szeptember 24-ig a járművezetéstől eltiltotta. A sofőr az általa vezetett személygépkocsit a rokonától, annak tudta és beleegyezése nélkül vitte el és vezette. 

A gépjárművel közlekedő férfit a rendőrök 2021. július 29. és december 19. közötti időszakban Salgótarján belterületén, Budapesten és Mátraverebély külterületén is igazoltatták, amely alkalommal megállapították, hogy a sofőr szintén a közút járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. 

A hatóság tagjai a 19 éves férfit előállították és a járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.