Lloyd Austin: az USA egy meggyengült katonai képességű Oroszországot szeretne látni

Lloyd Austin: az USA egy meggyengült katonai képességű Oroszországot szeretne látni

Oroszországot annyira meggyengültnek akarja látni az Egyesült Államok, hogy ne tudjon olyan dolgokat megtenni, amilyeneket Ukrajna megszállása során véghez vitt – jelentette ki Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere, miután Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

A védelmi miniszter úgy látja, hogy az oroszok már most sokat veszítettek katonai képességeikből, de az USA-nak az a célja, hogy ne is tudják gyorsan visszaállítani ezeket a képességeket.

Ahogy az Alfahíren is megírtuk, Austin Anthony Blinken külügyminiszter társaságában találkozott Volodimir Zelenszkijjel teljes titokban, ahol megállapodás született arról, hogy az Egyesült Államok 300 millió dollárral járul hozzá Ukrajna védelméhez, 165 millió dollár értékben pedig lőszereket vásárolhat a háború sújtotta ország.

Titokban találkozott Zelenszkijjel Antony Blinken és Lloyd Austin

Vasárnap éjszaka, teljesen titokban találkozott Antony Blinken külügy és Lloyd Austin védelmi miniszter Volodimir Zelenszkijjel. A háború kezdete óta ez a legmagasabb rangú amerikai delegáció, ami látogatást tett a háború sújtotta Ukrajnában - írta a 444. A találkozó eredményei között szerepel, hogy az Egyesült Államok 300 millió dollárral járul hozzá Ukrajna védelméhez, 165 millió dollár értékben pedig lőszeeket vásárolhat a háború sújtotta ország.

(CNN)