A közmédiában szlovák zászlóval illusztrálták a szlovén választásokról szóló hírt

A közmédiában szlovák zászlóval illusztrálták a szlovén választásokról szóló hírt

Robert Golob újonnan alapított, balközép Szabadság Mozgalom (Gibanje Svoboda) nevű pártja nyerte meg a választásokat és alakíthat kormányt Szlovéniában.

Orbán Viktor szövetségese, a Janez Jansa miniszterelnök vezette jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS) 27 mandátummal a második lett.

A közmédiában vasárnap többször is beszámoltak arról, hogy választás van Szlovéniában, ám az M1 híradójában következetesen a szlovák zászlót, illetve címert mutatták, majd végül inkább leszedték a képet a hírről.

Persze Szlovákia sem unalmas mostanában, hiszen szombaton elrendelték Robert Kalinák korábbi belügyminiszter előzetes letartóztatását, miután hivatali visszaéléssel, bűnszervezet létrehozásával és támogatásával valamint kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség.

Az ügyben szintén érintett Robert Fico korábbi miniszterelnök, aki kiakadt a vele szemben indult elszámoltatáson és Európa testén lévő fekélynek nevezte hazáját.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reagálásában azt mondta, magyar részről most indokolt a szokásosnál is nagyobb és szorosabb figyelem.