Más világ: a német kormány gyerekenként 100 eurót, munkavállalónként 300 eurós támogatást ad

Más világ: a német kormány gyerekenként 100 eurót, munkavállalónként 300 eurós támogatást ad

Több milliárd eurós segélycsomagot fogadott el a német szövetségi kormány szerdán délelőtt, így a német lakosság egyszeri könnyítést kap a magas európai energiaárak miatt, számolt be a Spiegel című német lap alapján az Rtl.hu.

A Christian Lindner pénzügyminiszter által ismertetett, több speciális szabályozást is tartalmazó segélycsomagban az többek között rögzítették, hogy

három hónapos időtartamra lecsökkentik az üzemanyagokra kivetett energiaadót, a jövedelemadó-köteles munkavállalók egyszeri, bruttó 300 eurós (átszámolva nagyjából 113 700 forintos) átalányösszeget kapnak a magas energiaköltségek kompenzálására.

Ezenkívül júniustól 9 eurót kell fizetni a havi bérletért a helyi és regionális közlekedésben három hónapon át, a gyermek után járó pótlékot pedig gyermekenként egyszeri alkalommal 100 euróval (körülbelül 37 900 forinttal) emelik meg.

Mint írják, a segélycsomagon kívül az Ukrajnából érkező menekültek befogadásának költségeire és a gazdasági segélyekre további 5 milliárd eurót szánnak, a humanitárius segélyekre pedig 1,45 milliárd eurót fordítanak.

Mint ismert, itthon az Orbán-kormány egészen másként képzeli el az embereknek nyújtott segítséget: ma délután a kormányülés után a miniszterelnök a Facebook-oldalán jelentette be, hogy július 1-ig meghosszabbítják az árkorlátozó intézkedéseket, tehát mind az üzemanyag ára, mind a kiválasztott élelmiszerek ára július 1-ig változatlan marad.

Orbán: július 1-ig maradnak a hatósági árak

A kormány július 1-ig meghosszabbítja az árkorlátozó intézkedéseket, tehát mind az üzemanyag ára, mind a kiválasztott élelmiszerek ára július 1-ig változatlan marad - jelentette be Orbán Viktor a Facebook-oldalán a szerdai kormányülés után. Orbán azt is elmondta, hogy az üzemanyagárak és élelmiszerárak egész Európában nőnek, aminek oka szerinte a háború és amíg zajlik a háború, addig nem ér véget az árnövekedés.