Jakab Péter: egy kezdő tanár 160 ezret keres, míg Kövérnek 254 ezerrel emelkedett a fizetése

Jakab Péter: egy kezdő tanár 160 ezret keres, míg Kövérnek 254 ezerrel emelkedett a fizetése

Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook-oldalán reagált Kövér László pedagógusokra vonatkozó kijelentésére. 

A fideszes házelnök az Inforádióban tegnap arról beszélt, hogy "nyilvánvalóan az egyik feladat, amit meg kell oldani, az az rövid távon, hogy a pedagógusokat is, meg a rendvédelmiseket is újra elő kell venni…újra elő kell venni az ő jogos bérköveteléseiket, és a megfelelő, minimális mértékben emelni kell a pedagógusbéreket annak érdekében, hogy újra vonzó legyen a pálya".

Jakab Péter megmutatta, jelenleg mennyire vonzó ez a pálya. 

"Megkérdeztem most egy pályakezdő tanár kollégámat, mennyit visz haza. Egyetemi végzettséggel 160 ezret. Gyerekekkel foglalkozik. A jövővel. Az ország jövőjével. Sok munka, nagy felelősség. Hogy 160 ezres nettónál Kövér szerint mi lenne az a minimális emelés, amit egy magyar pedagógus megérdemelne, nem tudjuk, nem mondta el. Azt viszont tudjuk, hogy Kövér fizetése idén 254 ezerrel emelkedett. Egy komplett tanári fizetéssel. És azt is tudjuk, hogy ő nem érdemli meg. Főleg ilyen nyilatkozatok után"

- írta a jobbikos politikus.

Jakab a bejegyzésében leszögezi, több tiszteletet kell adni a magyar pedagógusoknak. "És legfőképp több fizetést! Kezdetnek Kövér béremelése meg is tenné" - javasolta.