A Sziget nem tiltja ki az orosz fellépőket

A Sziget nem tiltja ki az orosz fellépőket

A Sziget nem hisz a kulturális embargóban. Elítélik az orosz háborús agressziót, kiállnak a béke mellett, ugyanakkor orosz és ukrán fellépők is lesznek a fesztiválon - mondta Kádár Tamás, a rendezvény főszervezője a Sziget pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint elhangzott, a pandémia miatti két év kihagyás után visszatérő Szigeten augusztus 10-től 15-ig koncertet ad például Dua Lipa, Justin Bieber, az Arctic Monkeys, a Tame Impala, Calvin Harris, a Kings of Leon, a friss Grammy-díjas ausztrál Rüfüs du Sol és Stromae. Számos programhelyszín más helyen várja a látogatókat, és lesznek újak is.

"Az elmúlt két évet az egész hazai zeneipari és fesztiválszervező szakma megszenvedte, néhány változás az idei Szigeten emiatt is van. Ezentúl nem lesz mínusz egyedik és nulladik nap, ugyanakkor a hatnapos fesztivál valamennyi programhelyszíne végig aktív lesz" - jelentette ki Kádár Tamás.

A főszervező szólt arról, hogy jól fogynak elővételben a jegyek és a bérletek, így több teltházas nap is lehet.

52 országból érkeznek fellépők, és mintegy ezer program lesz.

Újságírói kérdésre válaszolva Kádár Tamás hangsúlyozta: a programban számos orosz fellépő lesz, közülük is kiemelkedik Nina Kraviz, aki a Samsung Colosseumban lép fel. Kádár József arról beszélt egy másik kérdésre, hogy a Sziget történetében először idén palesztin fellépő is lesz, a ramalláhi cirkusziskola csapata, amely a Cirque du Sziget helyszínen mutatja be előadását másik négy társulattal együtt.

A főszervező végül arra is kitért, hogy korlátozásmentes fesztiválszezonban bíznak. "Jelenleg nincsenek érvényben a koronavírus-járványra vonatkozó hatósági előírások, és reméljük, hogy a fesztivál idején utazási korlátozások sem fognak minket érinteni".