Jobbik: Kecskére a káposztát – a Fidesz szokásához híven

Jobbik: Kecskére a káposztát – a Fidesz szokásához híven

Kerek perec kimondható, hogy nem volt alaptalan az Európai Unió óvatossága a Magyarországnak járó uniós források tekintetében. Sajtóinformációk szerint egy olyan minisztériumi főosztályvezető került rácsok mögé, aki a korrupció miatt visszatartott uniós forrásokkal kapcsolatos munkát végzett. Persze ez még csak a hab a tortán: a hivatali vesztegetésben pénzügyminisztériumi tisztségviselők is érintettek

- írja közleményében a Jobbik.

Milyen főbenjáró bűnt követhetett el az a kormányzati vezető, akit a Fideszben a korrupcióért nem kitüntetnek, hanem hagynak lecsukni? Még mielőtt bárki örvendezni, netán fideszes megmondóként bezzegezni kezdene, hogy lám, Magyarországon működik az igazságszolgáltatás, annak – ha más nem is – néhány maffiafilm esetleg elhozhatja a kijózanodást - figyelmeztetett az ellenzéki párt.

Igencsak beszédes, hogy amióta az Európai Unió – pontosan az ilyen manőverek és botrányok miatt – visszatartja a támogatásokat, azóta sorban esnek ki a csontvázak különféle minisztériumok szekrényéből. Szűkülnek az erőforrások, kevesebb a szétosztható, a maffiakormányban pedig egymás torkának mennek. A sajtó által megismert ügyészségi indítvány szerint több száz millió forintos, sőt nem egy esetben az egymilliárd forintot is megközelítő vissza nem térítendő támogatásokat intéztek busás kenőpénz fejében – méghozzá bűnszövetségben

- írják.

Pontosan, ahogy az EU jelezte: végül a Miniszterelnökség egyik főosztályvezetőjét csukták le korrupció miatt

Olyan minisztériumi főosztályvezető került rácsok mögé, aki a korrupció miatt visszatartott uniós forrásokkal kapcsolatos munkát végzett, tehát az Európai Unió óvatossága lényegében hitelt nyert. A 24.hu azt írja, pénzügyminisztériumi tisztségviselőkön kívül a Miniszterelnökség egyik vezető beosztású munkatársa, főosztályvezetője is gyanúsítottja a hivatali vesztegetési ügynek.

Mindeközben Gulyás Gergely nemrég cinikus módon mezei osztályvezetőről meg kisebb csalásokról beszélt. Hogy a Fidesz mércéje szerint mi számít apró kis csalásocskának, arról csak annyit, hogy 5-15 évig terjedő börtön jár érte. Hány Völner, Simonka, Mengyi, Boldog, Farkas Flórián vagy miniszterelnökségi főosztályvezető lesz még? A korrupció elleni pénzeket ellopó magyar közbeszerzési ellenőrökről nem beszélve - tették hozzá.

A korrupció a Fidesznek a létformája, és ma már gátlástalan módon próbálják meg elhitetni, hogy ez természetes. Csakhogy amíg van független sajtó és mi, néppárti jobbikosok – a valódi ellenzék részeként – ott ülünk a parlamentben, nem hagyjuk, hogy ez magától értetődő legyen!

- zárul a közlemény.