Változik a forgalmi rend a hármas metró felújítása miatt

Változik a forgalmi rend a hármas metró felújítása miatt

A 3-as metróvonal felújításának folytatása és új állomások forgalomba helyezése miatt változik a forgalmi rend - közölte a BKV. Zrt. kedden az MTI-vel.

A BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közös közleménye szerint a metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan kiépítik a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúrát, s ez forgalomkorlátozásokkal jár. A következő napokban útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani több ütemben, a Váci út - Petneházy utca, Váci út - Róbert Károly körút és Üllői út - Szentkirályi utca csomópontokban.

Csütörtök reggel 7 órától június 18-ig pedig mindkét oldalon megszűnik a parkolás a Szentkirályi utcában, az Üllői út és Baross utca közötti szakaszon.

Az Üllői út irányában buszsávot fognak kialakítani, míg a közforgalom számára a Baross utca felé továbbra is megmarad a megszokott egyirányúsítás - ismertették.

Kitértek arra is, hogy hamarosan forgalomba helyezik a Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomásokat. Ezt követően Göncz Árpád városközpont és Kálvin tér között lesz a metrópótlás - olvasható a BKV Zrt. és a BKK közös közleményében.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}