Tedd tisztábbá és egészségesebbé otthonod levegőjét egy hővisszanyerős szellőztető segítségével! (x)

illusztráció
Illusztráció

Amint beköszönt a kellemes idő és a ragyogó tavaszi napsütés, a legtöbb ember örömét leli ebben a változásban. Azonban vannak, akik allergiás tünetekkel küzdenek, és ilyenkor újfent konstatálják, hogy indul a pollenszezon.

A szellőztetés rémálommá válik, hiszen a levegőben szálló pollenek és a por ilyenkor szabad úton jut be a lakásba. Kivéve akkor, ha te is hővisszanyerős szellőztetőrendszert alkalmazol.

Friss levegő a lakásban, pollenek és por nélkül

Hogyan lehet szellőztetni anélkül, hogy kinyitnánk az ablakot? Felmerülhet ilyenkor a kérdés. Az egészséges életéhez hozzátartozik az is, hogy tiszta levegőt szívunk, ezt pedig jellemzően a nyílászárókon keresztül történő szellőztetéssel tudjuk elérni. Azonban a Szellőző shop hővisszanyerős szellőztetői segítségével úgy kerülhet friss levegő a lakásba, hogy közben elkerüljük a pollenek és a por beáramlását a belső zárt terekbe.

Amennyiben egy új építésű ingatlanról van szó, érdemes már a tervezés során végiggondolni a lehetőségeket. Ezek a technológiai megoldások nyáron és télen is kiváló megoldást jelenthetnek, ugyanis a szellőztetőrendszer évszaktól függetlenül biztosítja a friss levegő bejutását a lakótérbe.

A hővisszanyerős szellőztetők előnyei

Amellett, hogy pollenmentes, tiszta levegő jut a lakásunkba, ezek a készülékek képesek arra is, hogy kiszívják az elhasználódott, rossz minőségű levegőt a vizes helyiségekből, illetve a konyhából is. Így a felesleges pára eltávolítására is megoldást nyerhetünk általuk.

Amennyiben egy épületet alapjaitól kezdve mi alakítunk ki, érdemes ezzel a berendezéssel is úgy számolni, hogy legyen helye a gépészeti helyiségben. Amennyiben lakásról van szó, és kevesebb hely áll a rendelkezésünkre, elférhet akár a konyhában, a gardróbban vagy az előszobában is.

Egy felújítandó ingatlan esetében már kicsit több pénz és időráfordítást igényel egy központi rendszer kiépítése, ezért sok esetben a központi gép nélküli rendszerek kialakítása mellett döntenek. A szellőztetést azonban ugyanúgy végezheti egy hővisszanyerős gép ebben az esetben is.

Takaríts meg energiát a hővisszanyerős berendezésekkel!

Aki környezettudatos módon szeretné létrehozni új otthonát, mindenképpen érdemes számolnia a hővisszanyerős szellőztetőrendszer lehetőségével, hiszen a légtisztítókkal szemben ez energiamegtakarítással cseréli ki a helyiségek levegőjét. Míg egy légtisztító készülék mindössze egy helyiség levegőjét keringteti, és emellett nem ússzuk meg az ablakon keresztül történő szellőztetést, a hővisszanyerős rendszer a megfelelő szűrőkkel ellátva friss levegőt enged a lakásba.

Biztosítsd családod és önmagad számára otthonodban is a friss levegőt, takaríts meg energiát, és csökkentsd otthonod fűtési költségeit egy modern hővisszanyerős szellőztetőrendszer segítségével!