Fürjes Balázs lesz Gulyás Gergely miniszterhelyettese

Fürjes Balázs lesz Gulyás Gergely miniszterhelyettese

Miután Orbán Balázs eddigi miniszterhelyettes Orbán Viktor politikai igazgatója lesz, ezért változás történik a minisztériumban. A Portfolio.hu beszámolójából kiderül, hogy Orbán Balázs helyére az új kormányzati ciklusban Fürjes Balázs érkezik, aki parlamenti államtitkára lesz a Miniszterelnökségnek és Gulyás Gergely miniszterhelyettese.

Fürjes Balázs eddig Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára volt, szintén a Miniszterelnökség kötelékében. A budapesti építési és fejlesztési ügyek viszont átkerülnek Lázár Jánoshoz. Fürjes Balázs az áprilisi választáson a budapesti 3. választókörzetben indult, és szoros eredménnyel, de alulmaradt az ellenzéki összefogás közös jelöltjével, Hajnal Miklóssal szemben.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterjelöltet az Igazságügyi Bizottság hallgatta meg csütörtök délelőtt és a Portfolio cikke szerint Gulyás a Miniszterelnökség többi államtitkárának nevét is ismertette. Ez alapján 

György István marad a területi közigazgatásért felelős államtitkár, Potápi János nemzetpolitikáért felel majd, Janó Márk Ádám közigazgatási államtitkár marad. Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár marad az új ciklusban is.